Читај ми!

Партизан против Валенсије за частан опроштај од евролигашке сезоне

Кошаркаши Партизана дочекују Валенсију од 20.30 у "Штарк" арени у последњем колу Евролиге. Ток дуела можете да пратите из часа у час на нашем сајту.

Партизан против Валенсије за частан опроштај од евролигашке сезоне Партизан против Валенсије за частан опроштај од евролигашке сезоне

На жалост клуба и навијача Партизана, као и српске кошарке у ширем контексту, дуел црно-белих са Валенсијом у "Штарк" арени биће ревијалног карактера.

Пораз Црвене звезде у Исталнбулу од Анадолу Ефеса сместио је тај турски клуб на 10. место, последње које води у плеј-ин костур. Уздао се првак АБА лиге и у то да ће Фенербахче показати Ефесу ко је боља екипа у метрополи на Босфору, па им се ни те молитве нису услишиле.

Сем Басконије, тима њему равном, Партизан није успео да се реваншира Реалу или изненади Олимпијакос у Београду и да на тај начин начини огроман корак на задржавању плеј-ин статуса. Тако се дошло до такмичарски безначајног сусрета. "Гробари" ће приказати лојалност великом посетом, мада ће наелектрисаност и узбуђење бити минимални.

Ни Валенсија није тим у ком "Сунце сија"

Валенсија је пре шест кола била главни конкурент Партизану у борби за додатно доигравање за пласман у плеј-оф. Три узастопна пораза, нарочито онај од Асвела од 29 разлике код куће, навели су управу на радикалан потез и отказ Алексу Мумбруу. 

Шпански тим је прошле сезоне, прецизније 1. децембра 2022, славио победу у Београду после продужетка – 100:96. Потенцијално кобан резултат по црно-беле био је брзо заборављен услед феноменалног финиша. Шпанци су тим Жељка Обрадовића победили и код куће са 89:81.

Ове сезоне је потпуно другачије. Партизан је после велике борбе извојевао победу у Валенсији 72:67 у врло тврдом мечу, показавши да је способан за мечеве на малом броју поена. Испало је да се ради о изузетку, не и правилу. 

Обрадовић свестан "шок-терапије" на клупи ривала

Шеф струке регионалног шампиона не очекује нимало лаку утакмицу.

"Валенсија је променила тренера, одиграли су изванредно у шпанској лиги, победили су Басконију лако, играчима је очигледно пријала та промена, не сумњам да ће имати велики мотив да одиграју добро и овде. Знамо све о њима, имају квалитет, играју веома агресивно, било нам је јасно да тамо морамо да играмо агресивно, надам се да ћемо и овога пута", рекао је Жељко Обрадовић уз информацију да у тиму неће бити Пи Џеја Доужера.

Утакмицу Партизан-Валенсија од 20.30 у "Штарк" арени пратите из часа у час на нашем порталу.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво