Читај ми!

Вембањами мало фалило за квадрипл-дабл, али много да заустави Јокића

Кошаркаши Денвера победили су на свом паркету екипу Сан Антонија резултатом 110:105 у НБА лиги, уз 42 поена одличног Николе Јокића који је изједначио сопствени рекорд актуелне сезоне.

Денвер је 53. победом у сезони задржао прво место на табели Западне конференције и стекао тријумф предности у односу на другопласирану Оклахому, која је синоћ изгубила од Филаделфије.

Иако је фењераш који је одавно остао без икакве шансе да се домогне доигравања, полетна екипа Сан Антонија пружила је снажан отпор у Денверу и задржала неизвесност све до последњег звука сирене, пре свега захваљујући инспирисаном Виктору Вембањами, који је под кошевима водио прави мали рат са Николом Јокићем.

Скакао је и поентирао млади Француз, трчао у контранападе као да је бек, успевао је својим дугачким рукама да изблокира српског центра, али га није спречио да буде најбољи у кључним моментима и са 42 постигнута поена изједначи сопствени рекорд актуелне сезоне.

Јокић је на паркету провео скоро 38 минута током којих је забележио и 16 скокова и шест асистенција. Шут за три поена га није служио – погодио је само једном из шест покушаја.

Пратио га је Арон Гордон који је убацио 23 поена, а истакао се и Мајкл Портер Џуниор са дабл-дабл учинком – 15 поена и 16 скокова.

У табору Спарса, Вембањама није био далеко ни од квадрипл-дабла. Недостајале су му само две асистенције и једна блокада. Утакмицу је завршио са 23 постигнута поена и 15 ухваћених лопти.

Чак седморица играча у тиму Грега Поповича допринела су двоцифреним бројем поена, а најефикаснији је био Малаки Бренам са 24 поред свог имена на семафору.

НБА лига, резултати:

Торонто – Лејкерси 111:128
Вашингтон – Милвоки 117:113
Мајами – Њујорк 109:99
Филаделфија – Оклахома 109:105
Минесота – Хјустон 113:106
Денвер – Сан Антонио 105:110
Јута – Кливленд 113:129
Голден Стејт – Далс 104:100
Сакраменто – Клиперси 109:95

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво