Читај ми!

Кошаркаши Црвене звезде дочекују екипу Студентског центра

Кошаркаши Црвене звезде од 18. часова у Хали "Александар Николић" дочекују екипу Студентског центра у оквиру претпоследњег, 25. кола регионалне АБА лиге.

После помало неочекиваног пораза од Меге, којим је прекинут низ победа изабраника Јаниса Сферопулоса у регионалном такмичењу, Звезда ће дочекати екипу Студентског центра.

Црвено-бели ће регионални део сезоне завршити на првој позицији без обзира на исход наредна два меча, али она може да бира кога ће имати за противника у четвртфиналу.

Студентски центар има велики мотив. Црногорски представник је тренутно девети на табели и са Сплитом се бори за последње место које води у плеј-оф.

Уколико би подгорички тим победио, били би сигуран противник Звезде, док би у случају пораза зависили од меча Сплита и Црвене звезде у последњем колу, док би и сами морали да надиграју Будућност.

Сферопулос и Лазић траже подршку навијача у важној утакмици

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је да концентрација и енергија играча "црвено-белих" морају да буду на максималном нивоу на предстојећем мечу са Студентским центром.

"Играмо против екипе која се бори за пласман у плеј-оф АБА лиге. Са друге стране, ми желимо да се вратимо на победнички пут, а победа у понедељак донела би нам прво место на табели пред плеј-оф. Као и увек, али посебно пред овај меч, концентрација и енергија мојих кошаркаша морају да буду на максималном нивоу", рекао је Сферопулос.

Капитен Црвене звезде Бранко Лазић изјавио је да његов тим очекује важан меч.

"Изузетно важна утакмица је пред нама и то са добрим тимом, који је у борби за бољу позицију пред плеј-оф. Свој квалитет и могућности показују током целе сезоне и морамо да приступимо овој утакмици изузетно озбиљно, чврсто и са максималном концентрацијом на терену. Знамо одакле нам прети највећа опасност, али верујем да ћемо уз подршку наших навијача и са трибина сви заједно доћи до важног циља, а то је предност домаћег терена у доигравању и прво место", истакао је Лазић.

Резултати и распоред утакмица 25. кола АБА лиге: 

Среда: 
Задар – ФМП 72:75

Субота:
Крка – Цедевита Олимпија 92:78
Морнар – Борац 80:78
Цибона – Игокеа 70:77

Недеља: 
Мега – Сплит 92:78
Будућности – Партизан 83:89

Понедељак:
Црвена звезда – Студентски центар 18.00

Табела: 

1. Црвена звезда 20-4
2. Партизан 19-6  
3. Будућност 18-7
4. Мега 15-10
5. Цедевита Олимпија 15-10
6. Задар 14-11
7. Игокеа 13-12
8. Сплит 11-14
9. Студентски центар 11-13
10. Цибона 9-16
11. Борац 9-16
12. ФМП 9-16
13. Морнар 6-19
14. Крка 5-20

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара