Читај ми!

Нема српског финала Еврокупа - крај за Божићев Лондон, Алимпијевићев Бешикташ на победу до Евролиге

Екипа турског Бешикташа са српским стручњаком Душаном Алимпијевићем савладала је француски Бург 81:72 у другом мечу полуфинала Еврокупа у "Синан Ердем" арени. "Мајсторица" у Француској ће пресудити финалисту Еврокупа. Први финалиста и учесник Евролиге наредне сезоне је тим Париза, који је са 2-0 у серији зауставио Лондон лајонсе. У Лондону је било 93:85.

После двоцифреног славља Бурга у првом дуелу, Бешикташ је узвратио истом мером.

Гости су одлично стартовали, стекавши предност на крају првог полувремена 36:33, које су надокнадили тројком на отварању треће деонице. Играчи Бешикташа нису устунули, већ су кренули у серију од 11 поена за потпуни преокрет. Праћени енергичном подршком са трибина су искористили тај налет да дођу до довољне предности за мирно финиширање меча.

Џона Метјуз и Мет Мичел су предводили победнички састав са по 17 поена. Aнхел Делгадо је забележио 14, Дерек Нидам 12 поена. Марко Симоновић је уписао 11 поена и шест скокова.

Најрасположенији код гостију био је Ајзеа Mајк са 19 поена и осам скокова.

У следећем мечу је Бург домаћин, а победник иде у финале Еврокупа, самим тим и шансе за улазак у Евролигу.

Меч одлуке играће се у Француској 3. априла. Победник ће осим пласмана у финале и меч против Париза за пехар обезбедити и играње Евролиге наредне сезоне. 

Финална серија се игра на два добијена меча и почеће 9. априла.

Нажалост, други млади српски тренер Петар Божић на клупи Лондон лајонса елиминисан је после другог пораза од Париза. У престоници Уједињеног краљевства је било 93:85.

Победничком саставу, који је врло јак од самог почетка сезоне, припале су прва и последња деоница. Лајонси су се лавовски борили и преокренули резултат током друге деонице, одрживши га до половине трећег периода.

Иако су заостајали тек два поена после 30 минута (66:64), играчи Лондона допуштају серију од седам поена ривалу на почетку последњег периода. Парижани су максимално искористили моментум за тријумф.

Врхунски плејмејкер Ти Џеј Шортс је био најефикаснији под Париза са 21 поеном уз шест асистенција. Играч Лондона Мет Морган је са 25 поена био први стрелац меча.

Сам пласман Лајонса у полфуинале сматра се фантастичним успехом по клуб. Париз је пласманом у финале постао нови члан Евролиге наредне сезоне и стекао је предност домаћег терена у борби за трофеј.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво