Читај ми!

Звезда обележила 45 годинa од историјске титуле првака Европе кошаркашица

Спортско друштво Црвена звезда обележило је данас 45 година од историјске титуле првака Европе коју је црвено-белима донео тим кошаркашица.

Звезда је 29. марта 1979. године у Ла Коруњи убедљиво савладала мађарски БСЕ (97:62) и постала први клуб из црвено-беле породице, али и из бивше Југославије, који се окитио титулом првака Европе.

Шампионску генерацију чиниле су: Биљана Марковић, Јасмина Милосављевић, Гордана Вукмировић, Весна Ковачевић, Вукица Митић, Споменка Мрђеновић, Анђелка Вукмировић, Зорица Ђурковић, Наталија Бацановић, Софија Пекић, Јасмина Калић, Драгана Пандуров, Весна Делић, Душица Тушевијаковић и Драгица Лечић.

Екипу је водио тренер Страхиња Браца Алагић, уз асистенте Петронија Зимоњића и Зорана Ковачића Чивију.

На данашњој свечаности биле су присутне чланице шампионског тима предвођене Зорицом Ђурковић, која је у финалу постигла 30 поена и Софијом Пекић, којој је накнадно уручена награда за животно дело поводом 79. рођендана Спортског друштва.

Шампионке Европе поздравио је председник Управног одбора СД Црвена звезда Звездан Терзић, који је посебно нагласио податак да су кошаркашице прве "покориле" Стари континент.

Свечаности су присуствовали и председник Скупштине Стојан Вујко, као и црвено-беле легенде Владимир Петровић Пижон, Драгиша Бинић, Ненад Перуничић и други.

 

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво