Симанић о повреди у Манили: Само сам рекао доктору Гаги да не могу да издржим више

Српски кошаркаш Бориша Симанић гостовао је у подкасту Олимпијског комитета Србије (ОКС) и детаљно испричао како је трајала "драма" у Манили када је после ударца на утакмици са Јужним Суданом остао без бубега.

Симанић је после ударца који је претрпео од Нуну Омота у последњој деоници тек после пар минута осетио болове.

"Када сам добио ударац није ми деловало нешто озбиљно, тек после пет минута сам схватио, осетио сам оштар бол. Помислио сам да је ударац у ребра, да ће да прође, покушао сам да наставим, међутим сваки пут кад сам се осломио на леву ногу осетио сам "сецкање" и затражио сам измену", рекао је Симанић.

Кошаркаш је већ по одласку у свлачионицу видео да се ради о озбиљној повреди.

"Физитерапет и ја смо отишли у свлачионицу, са идејом да ме измасира, али јако ми се ишло у тоалет и приметио сам крв. Одмах је настала "фрка" да што пре стигнемо у болницу. Тамо смо одрадили снимак, трајало је 20 минута, а ја нисам могао да се исправим", додао је репрезентативац из Маниле.

Према првим извештајима лекари су мислили да неће бити потребан хируршки захват, али се Бориша није осећао добро.

"После првог снимка они су написали извештај, постоји пет нивоа повреде бубрега, прва три су хематоми од мањег ка већем, четврти да је пукао и пети ако су парчићи. Они су рекли да је трећи и да сачекамо јутро". Тада су ми кренули неподношљиви болови, рекао сам Гаги Радовановићу (лекар репрезентације) да не могу да издржим до јутра, онда су поновили снимак и рекли су да хитно морам на операцију, нагласио је Симанић.

Истиче да му је одлука да буде оперисан донела олакшање.

"Мени је тада лакнуло, нека раде шта год, да ме успавају, да не осетим бол, па нека буде шта буде. Прво су ми зашили бубрег и рекли само да се опорављам, међутим после три дана под боловима смо поновили снимак и видело се да на једном делу цури урин из бубрега, па су урадили другу операцију, да не бих добио сепсу. Оба пута била је борба са временом, после су отворили по истом резу, видели шта је, извадили бубрег и онда је кренуо опоравак", закључио је репрезентативац.

Симанић је истакао да му је много помогла подршка саиграча, да му је драго што се вратио са њима кући и да ће на лето моћи бар да буде са њима на припремама за Олимпијске игре у Паризу.

"Потрудићу се да се опоравим, Да будем бар са њима на припремама, да се дружимо, видећемо, да помогнем колико-толико", рекао је између осталог Симанић.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво