Читај ми!

Партизан дочекује Олимпијакос - први од три "бити или не бити" меча

Кошаркаши Партизана од 20.30 у "Арени" дочекују екипу Олимпијакоса у 32. колу Евролиге. Утакмица је битна за обе екипе, Партизану је победа потребна за опстанак у плеј-ин трци, док се Олимпијакос нада сигурном плеј-офу. Ток меча и најзанимљивије детаље из часа у час можете пратити на нашем порталу.

Партизан дочекује Олимпијакос - први од три "бити или не бити" меча Партизан дочекује Олимпијакос - први од три "бити или не бити" меча

После пораза од доста јачег Реал Мадрида, Партизану су остала три меча да се избори за 10. позицију и плеј-ин Евролиге.

Црно-бели су се у мечу против "краљевског клуба" добро држали две четвртине, али су онда изгубили снагу, а потом и утакмицу која је могла знатно да им поправи позицију пред преостала три кола.

Партизану су остали дуели против Олимпијакоса код куће, Албе у гостима, а потом и против Валенсије у "Арени".

Олимпијакос у Београд долази као петопласирана екипа, али још увек није изборио директни плеј-оф, па гости из Пиреја долазе под императивом победе такође. Црвено-бели имају 19 победа и 12 пораза колико и 6. Фенербахче, док им је Макаби на тријумф далеко.

Па би потенцијалним поразом од Партизана себи могли да закомпликују директни плеј-оф.

Црно-бели су ипак у тежој позицији. 

Партизан је 11. на табели са 14 победа и 17 пораза. Исти биланс имају и 10. Олимпија са бољим међусобним скором и 12. Ефес са лошијим.

Да би се изборио за плеј-ин место, српски представник мора да победи сва три меча, и нада се најмање једном поразу Арманија. Потенцијални пораз од Олимпијакоса екипу Жељка Обрадовића могао би да остави и на 11. позицију по завршетку кола, а шансе за доигравање би се сводиле на теоријски домен.

Обрадовић рецепт за победу види у доброј одбрани

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да Олимпијакос игра веома стрпљиво у нападу и истакао да је кључ утакмице са грчким клубом у доброј одбрани.

"Очекује нас посао да читамо њихову одбрану, биће доста преузимања, протока лопте у нападу. Они су тим који игра веома стрпљиво и доста тога се одиграва у самој завршници напада. Имају изузетну реализацију последњих напада, мораћемо да играмо одбрану 24 секунде. Ту негде лежи кључ утакмице", додао је Обрадовић.

Наводи да је Олимпијакос екипа за "највеће домете".

"Имамо то искуство играња против њих у првом делу Евролиге. То искуство требало би да нам помогне како да играмо са њима. То је екипа, која је направљена за највеће домете, имају квалитет, имају препознатљив начин игре за време колико је Јоргос Барцокас тренер", рекао је стратег Партизана на конференцији за медије.

Ледеј ван састава

Зек Ледеј се у среду у вечерњим часовима вратио у Београд, али није тренирао две недеље са екипом, па није за очекивати да ће бити у саставу за меч.

Американац је отпутовао у Америку због смрти оца, а уторак је требало да се прикључи тренинзима Партизана.

"Био је обавештен, требало је да јуче ујутру дође на тренинг. Није дошао, а мислим да има проблема са летовима, али право да вам кажем, то је питање о којем се баве други људи из клуба", навео је Обрадовић.

Барцокас: Партизанов домаћи терен је посебно "врућ"

Тренер кошаркаша Олимпијакоса изјавио је да његов тим очекује тежак меч и да се нада да атмосфера у "Штарк арени" неће утицати на играче грчког клуба.

 "Веома тешка утакмица, а домаћи терен је посебно врућ. Потребна је велика концентрација да би се играчи придржавали плана игре. Морају да контролишу своје емоције и да се не заносе интензитетом игре противника", рекао је Барцокас, преноси званични сајт клуба.

Он је истакао да је меч важан за оба тима. 

"Био сам болестан прошле године и нисам отишао у Београд, видео сам атмосферу на ТВ-у. Сви су ми говорили, и играчи и моји сарадници, да је посебан доживљај и да не чујеш особу поред себе. Надамо се, међутим, да то неће утицати на нас и да ће наши играчи имати добар дан", истакао је Барцокас.

Олимпијакос бољи у међусобним дуелима

Партизан је од повратка у најјачу европску лигу са грчким представником одиграо три дуела, победио једном а изгубио два пута.

Последњи дуел, у оквиру четвртог кола Евролиге, одигран у Пиреју припао је гостима после продужетка.

Зек Ледеј је у том мечу био најефикаснији кошаркаш црно-белих са 18 поена, уз пет скокова и пет асистенција.

Домаћин је објавио да ће сусрет са грчким тимом бити под јачим мерама безбедности због трагичних догађаја у Русији 23. марта.

Табела:
1. Реал Мадрид 25-6
2. Барселона 20-11
3. Панатинаикос 20-11
4. Монако 20-11
5. Фенербахче 19-12
6. Олимпијакос 19-12
7. Макаби 19-13
8. Виртус 17-14
9. Басконија 16-15
10. Валенсија 14-18
11. Партизан 14-17
12. Ефес 14-17
13. Олимпија Милано 14-17
14. Бајерн Минхен 13-18
15. Жалгирис 13-18
16. Црвена звезда 11-20
17. Асвел 7-24
18. Алба 5-26

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво