Монако и Макаби одиграли за Партизан, победа Олимпије закомпликовала ситуацију

Кошаркаши Монака победили су на свом паркету Валенсију резултатом 79:78 у утакмици 31. кола Евролиге, док је Макаби са 89:74 славио на гостовању у Минхену. У узбудљивом дуелу Олимпије и Фенербахчеа, боља је била екипа из Милана - 77:76.

Монако је забележио 20. евролигашку победу у сезони, веома драгоцену у борби за једно од места које гарантује предност домаћег терена у четвртфиналној серији.

Тријумфу екипе Саше Обрадовића радује се и београдски Партизан јер је Валенсија, један од директних конкурената за пласман у плеј-ин, након пораза остала изједначена са црно-белима по броју победа, а у последњем колу гостује у "Штарк арени".

Монако је већ након првих десет минута кошарке имао двоцифрену предност (25:15), али су гости други квартал отворили серијом 8:2 и смањили заостатак на четири поена, колики је и остао све до краја првог полувремена које је завршено резултатом 38:34.

Одржавали су домаћи благо вођство и током треће четвртине, али је Валенсија константно била близу и почетком последњег периода коначно изједначила, а потом и стекла минималну предност (59:61).

Ипак, кошаркаши Монака су одговорили серијом 10:1 и поново себи приуштили осетнију предност коју гости више нису могли да надокнаде. Увели су Шпанци меч у пенал завршницу, али без ефекта. Крис Џонс је чак и погодио тројку из тешке позиције у последњем нападу, али остали су кратки за један поен.

Мајк Џејмс и Џерон Блосомгејм су предводили победнички тим са по 17 постигнутих поена, док се међу играчима Валенсије истакао Семи Оџелеје са 22 поена. Џонс је убацио 15, а Инглис 11 поена.

Српски кошаркаш Стефан Јовић утакмицу је завршио са пет поена и шест асистенција, по чему је био најбољи у свом тиму.

Макаби бољи од Бајерна у Минхену

Још један резултат који су прижељкивали навијачи Партизана је победа Макабија на гостовању у Минхену (89:74) после које је Бајерн остао на 13 тријумфа и још увек има један мање од црно-белих.

Бајерн је утакмицу отворио са 6:0, али су се кошаркаши Макабија брзо тргнули, а онда након изједначене прве четвртине (22:21), другу добили са 26:14 и на велики одмор отишли са 13 поена предности (48:35).

Узвратили су Баварци на идентичан начин у трећем периоду који су решили у своју корист резултатом 27:15 и вратили меч у потпуни егал који, испоставиће се, није потрајао.

Гости из Тел Авива се нису успаничили, зонским пресингом су потпуно осакатили напад Бајерна у одлучујућој четвртини, а на другој страни терена су проналазили добра и ефикасна решења која су их довела до 18. победе у сезони захваљујући којој ће остати легитиман такмац у борби да прескоче плеј-ин и пласирају се директно у четвртфинале Евролиге.

Риверо је био најефикаснији међу играчима Макабија са 17 поена, 15 је убацио Болдвин, док су са по 12 победи допринели Џејмс Веб и Лоренцо Браун.

Леандро Болмаро је предводио Баварце са 21 постигнутим поеном, Ибака је убацио 14, а Едвардс 12. Српски кошаркаш Владимир Лучић меч је окончао са осам поена и две ухваћене лопте.

Олимпија закомпликовала ситуацију

Оно што не иде наруку Партизановим амбицијама да се домогне плеј-ина је победа Олимпије у узбудљивом дуелу са Фенербахчеом - 77:76.

Екипа из Милана сада има исти број победа као црно-бели, Ефес и Валенсија - 14. Међутим, Партизан је у међусобним сусретима бољи и од Олимпије и од Ефеса, а Валенсију дочекује у последњем колу, па још увек држи судбину у својим рукама и три победе у преостале три рунде гарантују му пласман у доигравање.

Деловало је да је победник у Милану постао познат већ почетком другог периода јер је домаћин умакао на великих 17 поена предности. Ипак, гости су постепено топили заостатак, на 2,5 минута до краја прешли у минимално вођство (71:70), али су поклекли у самом финишу.

Мало је недостајало да домаћи у последњем нападу, након што је Тарик Биберовић претходно погодио тројку, изгубе лопту и отворе противницима контранапад из којег би готово извесно постигли кош за победу, али им је срећа била савезник.

Николо Мели је био најбољи у редовима Олимпије са 17 постигнутих поена, Шилдс је убацио 15, а Никола Миротић 13 поена.

Вилбекин је са 15 поена био први стрелац Фенера. По 13 су постигли Биберовић и Мотли. Марко Гудурић је за 26 минута на паркету забележио осам поена (0/2 за три), шест асистенција и пет скокова.

Дерби кола припао Панатинаикосу

У дербију 31. кола, Панатинаикос је у Атини победио Барселону резултатом 89:81 и сада са Каталонцима дели друго место на табели јер су оба тима на скору 20-11.

Барселона је средином другог периода водила са 16 поена разлике, али је дозволила велики преокрет.

Најзаслужнији за славље Атињана су Кендрик Нан са 22, Динос Митоглу са 19 поена и 10 скокова и Костас Слукас са 18 поена и осам асистенција.

Ернангомез и Весели су код гостију забележили по 13 поена, а Саторански и Абринес по 12. Никола Калинић се зауставио на четири постигнута поена, три скока и две асистенције.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво