Фенер против Барселоне од сјаја до очаја, па назад; Олимпија славила у Монаку

Кошаркаши Фенербахчеа победили су на свом паркету Барселону резултатом 88:74 у утакмици 30. кола Евролиге, док је миланска Олимпија славила убедљив тријумф на гостовању у Монаку - 98:80.

Фенербахче је фуриозно ушао у дуел са Барселоном и већ након првих десет минута игре имао двоцифрену предност - 23:11. Наставили су домаћи у истом ритму, остављајући шпански тим у све већем заостатку, па је након одигране две четвртине на семафору писало 46:25.

Гости су у трећем периоду заиграли знатно боље, па су га доминантно добили резултатом 32:16. Из напада у напад су топили предност Фенера која је до почетка последњег квартала сведена на свега пет поена - 62:57.

Чим је почела четврта четвртина, гости су пришли на минус три (62:59), али је Фенер одговорио серијом 7:0, поново стекао двоцифрену предност и, испоставиће се, дефинитивно спречио велики преокрет.

Фенербахче је тако уписао четврту у низу, а укупно 19. евролигашку победу, веома важну у борби за директан пласман у плеј-оф, док је Барселона забележила 10. пораз и извесно изгубила сваку шансу, која није ни била велика, да до краја лигашког дела такмичења преузме прво место од мадридског Реала.

Најефикаснији у победничком тиму био је Скоти Вилбекин са 18 постигнутих поена. Истакао се и репрезентативац Србије Марко Гудурић - погодио је само једну тројку из четири покушаја, али је са 13 поена био други стрелац своје екипе. Са по 12 поена тријумфу су допринели Тарик Биберовић и Најџел Хејс-Дејвис.

Госте је предводио Дарио Бризуела који је убацио 18 поена. Двоцифрен је био још само Николас Лапровитола са 11. Српски кошаркаш Никола Калинић меч је завршио са пет поена, два скока и асистенцијом.

Најбољи стрелац Евролиге у сенци немилосрдне Олимпије

Много мање узбудљиво било је у Монаку, где је сусрет домаћег тима и миланске Олимпије почео доделом признања Мајку Џејмсу - најбољем стрелцу у историји Евролиге, а завршио се убедљивом победом гостију.

Само у првој четвртини су се тимови смењивали у вођству, на полувремену је било 58:44 за Олимпију, а умакли су гости и на највећих плус 19 (69:50) средином трећег периода. Запретио је Монако када се спустио на минус шест (76:70), али није могао више од тога.

Никола Миротић је био незаустављив за одбрану "кнежева" - постигао је 21 поен. Ло је убацио 15, Хол 14, а Стефано Тонут 13 поена.

Мајк Џејмс није имао своје вече - промашио је свих шест шутева за три поена, па је меч завршио са бројем 10 поред свог имена у статистици. Алфа Диало се истакао међу играчима Монака са 17 поена, док је 14 убацио Џордан Лојд.

Олимпија је 13. победом у сезони задржала статус озбиљног кандидата за пласман у плеј-ин Евролиге.

среда, 29. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије