Партизан против Студентског центра на првом од два важна гостовања у Подгорици

Кошаркаши Партизана играју у Подгорици против Студентског центра утакмицу 24. кола регионалне АБА лиге.

Партизан против Студентског центра на првом од два важна гостовања у Подгорици Партизан против Студентског центра на првом од два важна гостовања у Подгорици

Усред низа веома важних евролигашких утакмица и неизвесне борбе за пласман у плеј-ин елитног европског такмичења, мораће кошаркаши Партизана у међувремену да решавају своју судбину и у АБА лиги, и то на два узастопна гостовања у Подгорици, од којих је прво заказано за данас.

Након што је Будућност у четвртак неочекивано изгубила од ФМП-а у Железнику, црно-белима се указала прилика да се победом над Студентским центром већ вечерас изједначе на табели са плаво-белима, али ће наредног викенда, такође у "Морачи", у сваком случају бити под императивом победе у директном дуелу за останак на другој позицији и загарантовану предност домаћег терена у четвртфиналној и полуфиналној серији АБА лиге.

Кошаркаши Партизана су после алармантног пораза од Сплита 5. фебруара нанизали четири победе у регионалној лиги, а у главни град Црне Горе допутовали су након захтевног дуплог кола Евролиге и половичног учинка - тријумфа над Басконијом и неуспеха против мадридског Реала.

"Студенти" су 24. коло АБА лиге дочекали на седмом месту на табели са 11 победа и 12 пораза, колико су имали и Сплит и Игокеа. Од те три екипа, једна ће извесно остати без пласмана у четвртфинале, па је сваки од преостала три меча за Студентски центар мало финале.

Иако је "студентима" актуелна сезона тек трећа у којој су учесници АБА лиге, већ су стигли да испишу богату и бурну историју дуела са београдским црно-белима.

Од девет досадашњих сусрета, Партизан је славио на седам, а два су припала Подгоричанима, укључујући и финале АБА Суперкупа у којем су 20. септембра прошле године победили тим Жељка Обрадовића (83:81) и подигли први од своја већ два трофеја у сезони, пошто су у фебруару у Тивту освојили и Куп Црне Горе.

Мало је недостајало да "студенти" и прошле сезоне буду кобни по црно-беле у четвртфиналној серији регионалне лиге. Добили су први меч у Београду (84:83) и повели са 1:0, а онда тесно изгубили у Подгорици (79:81) утакмицу која је врло лако могла да се претвори у сензацију и шокантну елиминацију Партизана. Када су преживели "Морачу", убедљиво су црно-бели славили у мајсторици пред својим навијачима (112:83) и наставили пут ка, испоставиће се, освајању АБА лиге.

Побеђивао је Партизан Студентски центар у "Морачи" претходних година, али никада лако и никада без снажног отпора домаћих. Први овосезонски сусрет у АБА лиги црно-бели су у "Штарк арени" решили у своју корист резултатом 99:76.

АБА лига, 24. коло:

Четвртак:
ФМП - Будућност 84:76

Петак:
Борац - Задар 89:81
Сплит - Цибона 76:83

Субота:
Цедевита - Морнар
Игокеа - Крка

Недеља:
Студентски центар - Партизан 17.00

Понедељак:
Црвена звезда - Мега 20.00

Табела:
1. Црвена звезда 20-3
2. Будућност 18-6
3. Партизан 17-6
4. Цедевита Олимпија 15-9  
5. Задар 14-10
6. Мега 13-10
7. Игокеа 12-12
8. Сплит 11-13
9. Студентски центар 11-12
10. Цибона 9-15
11. Борац 9-15
12. ФМП 8-16
13. Морнар 5-19
14. Крка 4-20

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво