Читај ми!

Саопштење КК Партизан: Апсурдно примање Дубаија у АБА лигу

Кошаркашки клуб Партизан огласио се саопштењем поводом учешћа КК Дубаи у наредној сезони АБА лиге.

Одлуком на Скупштини АБА лиге, клуб из Дубаија ће од наредне сезоне бити члан тог такмичења. Девет од 11 чланова гласали су за, један, уз по један уздржан глас и један против.

Актуелни првак АБА лиге се огласио саопштењем које преносимо у целости:

"КК Партизан се након седнице Скупштине АБА ј.т.д. лиге јавно обраћа са жељом да појасни своју позицију приликом данашњег доношења одлука.

Жеља КК Партизан јесте била да се прво одлучује о измени Друштвеног уговора, пријему нових чланова који су на то остварили право по Статуту АБА Лиге, преобликовању Јавног трговинског друштва у д.о.о. , а тек потом о проширењу лиге и пријему Дубаија.

Ипак, како на прве две теме у овом тренутку није постигнут договор, уз уверавања да ће се две наведене тачке окончати до 30.06. Клубови су приступили гласању о пријему Дубаија и проширењу Прве АБА лиге.

КК Партизан ову процедуру сматра апсурдном, јер је Дубаи практично прво примљен у Лигу, да би му тек накнадно било тражено место у истој.

Оно што КК Партизан жели да нагласи, јесте да Клуб принципијелно није био против уласка Дубаија у АБА лигу, већ против начина на који је та одлука донета. Такође, Клуб је веома забринут због проширења календара такмичења на још четири утакмице које представљају додатно оптерећење за играче.

У прилог конструктивном приступу КК Партизан решавању овог питања иде и чињеница да је финансијска понуда Дубаија повећана управо на иницијативу и инсистирање црно-белих.

На крају или почетку, КК Партизан изражава задовољство због ситуације у којој ће од наредне сезоне у Првој АБА лиги моћи да се такмичи шест српских тимова. Упркос забринутости због згуснутог календара и неслагању са редоследом доношења одлука, КК Партизан поздравља могућнлст да се квалитет српских клубова потврди кроз повећа" стоји у саопштењу.

 

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара