Анђушић пред Басконију: Утакмица сезоне

Кошаркаш Партизана Данило Анђушић рекао је дан пред утакмицу са Басконијом да је то највероватније меч сезоне за црно-беле. Наглашава да би његовом тиму много значила победа против шпанског клуба.

Кошаркаши Партизана дочекаће у уторак од 20.30 часова у Београду екипу Басконије у 30. колу Евролиге.

"Очекује нас сутра вероватно и најважнија утакмица сезоне. Екипа која у Евролиги игра добру кошарку, заузимају високу позицију. Знамо колико би нам значила та победа. Они су јако добра екипа са добрим појединцима. Маркус Хауард, који у последње време игра сјајну кошарку, један је од кошаркаша које би требало зауставити како бисмо стигли до победе. Морамо да будемо на максималном нивоу ако желимо до победе", рекао је Анђушић на конференцији за медије у Београду.

Партизан је ове сезоне у Евролиги изгубио доста мечева у неизвесној завршници, а прошле недеље је поражен и у Барселони...

"У Милану смо одиграли добру утакмицу. И у Барселони смо играли солидно током три четвртине, имали смо тај пад у последњој. Барселона је то искористила и добила утакмицу са већом разликом него што је можда била разлика на терену", сматра Анђушић.

Црно-бели су у суботу на свом терену убедљиво победили ФМП (88:57) у мечу 23. кола АБА лиге.

"Против ФМП-а смо одиграли јако добру утакмицу свих 40 минута, сви кошаркаши су били укључени, што је јако битно. Трудимо се да будемо у добром расположењу и да са позитивом дочекамо наредне утакмице јер знамо да нам је сваки меч битан за плеј-ин", нагласио је Анђушић.

Басконија се налази на осмом месту на табели Евролиге са 16 победа и 13 пораза, док је Партизан на десетој позицији са скором 13-16.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се