Мицић и Покушевски нису спречили пораз - Мекси добио по носу, па затрпао кош Шарлота

Кошаркаши Шарлота изгубили су на гостовању од екипе Филаделфије резултатом 109:98 у НБА лиги, упркос збирно 16 постигнутих поена српских играча - 11 Василија Мицића и пет поена Алексеја Покушевског.

Филаделфија је на свом паркету прекинула мини серију од два пораза у НБА лиги, док је Шарлот везао други неуспех.

Извесно је да се Хорнетски неће пласирати у доигравање на Истоку, за разлику од Севентисиксерса, који су тренутно на седмом месту које води у плеј-ин, са само тријумфом мање од шестопласиране Индијане.

Филаделфија је током већег дела утакмице била у вођству, мада је оно ретко расло изнад десет разлике. Хорнетси су све време дисали домаћину за вратом, успели су у неколико наврата почетком последњег квартала да стекну и по поен предности, али су Севентисиксерси били бољи у завршници.

Меч је обележио детаљ из финиша првог полувремена када је Брендон Милер због ударања Тајриса Мексија зарадио искључење. Мекси је добио ударац у нос од другог пика на драфту, што га је додатно мотивисало да у одсуству Џоела Ембида поведе свој тим до важне победе.

Нису га у томе спречила ни двојица српских кошаркаша у дресу Шарлота - Василије Мицић, који је био међу стартерима, и Алексеј Покушевски.

Мицић је на паркету провео 33 минута, постигао је 11 поена, уз четири асистенције и два скока. Није га служио шут - погодио је из игре пет пута из 12 покушаја (1/4 за три поена), а пет лопти је изгубио.

Покушевски је током указаних 20 минута убацио пет поена, ухватио три лопте и поделио две асистенције. Седам пута је шутирао из игре, а лопта је у два наврата прошла кроз обруч (1/3 за три поена).

У пораженом тиму истакао се Тре Мен са 21 постигнутим поеном, док је Ник Ричардс забележио дабл-дабл учинак са 11 поена и исто толико скокова.

Тајрис Мекси је меч окончао као најефикаснији са 30 поена, а помогли су му Кели Убре са 22 и Бади Хилд са 14 поена. Двоцифрени су били још и Рид са 11 и Пејн са 10 поена.

НБА лига, резултати:

Индијана – Бруклин 121:100
Њу Орлеанс – Портланд 126:107
Филаделфија – Шарлот 109:98
Чикаго – Вашингтон 127:98
Мемфис – Оклахома 112:118
Лејкерси – Голден Стејт 121:128

петак, 17. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара