Читај ми!

Звезда за понос и "помоћ" Партизану, Макаби за прекид деценијског поста

Кошаркаши Црвене звезде дочекују екипу Макабија од 19.00 у "Арени" у мечу 29. кола Еворлиге. Најзанимљивија дешавања и промену резултата можете пратити на нашем порталу.

Звезда за понос и "помоћ" Партизану, Макаби за прекид деценијског поста Звезда за понос и "помоћ" Партизану, Макаби за прекид деценијског поста

Црвеној звезди до краја евролигашке сезоне сваки меч је борба за част и раст самопоуздања. Макаби се "лакта" за што бољу позицију у плеј-ину.

Тим Јаниса Сферопулоса је у негативном низу од четири пораза и налазе се тек на 16. месту са скором 10-18. Пролазак у плеј-ин је на нивоу теорије. Прошле сезоне је Звезда под Душком Ивановићем подигла форму у завршници и стигла до клупског ркеорда од 17 победа у Евролиги. Да је постојао плеј-ин систем, били би сигурни учесници. На београдском саставу је да пружи максимум и професионални приступ из кола у коло, па докле их то доведе.

Израелски тим се труди да ван граница своје државе буде на што вишем нивоу, колико год то тешко било. Изједначени су са Басконијом на деоби осмог идеветог места са 15 победа и 13 пораза, далеко од седмопласираног Виртуса. Иза угла их вребају Валенсија и Партизан са 13-15.

Победи домаћина над "поносом Израела" може да се обрадује и љути ривал Партизан, који у улози аутсајдера лети за Барселону. Сваки пораз Басконије, Макабија и Валенсије је олакшица за црно-беле. 

Деценија је прошла од последњег тријумфа Макабија у Београду

Звезда се после готово месец дана враћа пред "делије", мада не може да се похвали да им играње у Беогаду доприноси резултатима, тек су на 7-6 на свом терену. С друге стране, Макаби је у последње време врло лош у гостима.

Израелци леже црвено-белима. Шест победа Звезде у низу, три године тријумфа над Макабијем у евролигашких дуела. Последњи пут је београдска публика сведочила слављу шестоструког првака Евролиге 28. новембра 2013. године (78:76).

Нарочит значај ће овај дуел имати за Јаниса Сферопулоса, чији је последњи ангажман пред долазак на Мали Калемегдан био управ у Макабију. За четири године је освојио три првенствене титуле и два Купа Израела.

"Играмо против снажног тима, који може да игра у сјајном офанзивном ритму. Знамо да морамо да будемо добри у дефанзиви. Имају доста играча који могу да нам направе проблем и зато морамо да будемо генерално добри на свакој позицији, индивидуално и као тим, да зауставимо њихову нападачку игру. Морамо да будемо паметни у нападу, да будемо спремни да урадимо шта треба у одбрани", рекао је Сферопулос.

Плејмејкер Макабија Лоренцо Браун је прве додире са европском кошарком имао управи у Звезди, али се није задржао у редовима црвнео-белих.

Ван састава Црвене звезде због повреда биће Никола Топић, Милош Теодосић и Треј Томпкинс.

Табела:
1. Реал Мадрид 22-6
2. Барселона 19-9
3. Панатинаикос 18-10
4. Монако 18-10
5. Олимпијакос 17-11
6. Фенербахче 17-11
7. Виртус 17-11
8. Басконија 15-13
9. Макаби 15-13
10. Валенсија 13-15
11. Патризан 13-15
12. Олимпија Милано 12-16
13. Анадолу Ефес 12-16
14. Бајерн 12-16
15. Жалгирис 11-17
16. Црвена звезда 10-18
17. Асвел 6-22
18. Алба 5-23

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво