Данци испустили победу у Финској, узалуд 26 поена Лундберга

Кошаркаши Финске победили су на свом паркету репрезентацију Данске резултатом 89:85 у другом колу квалификација за Европско првенство 2025. Финци и Данци се такмиче у групи Г у којој је и национални тим Србије.

Мало је недостајало да после два одиграна кола у квалификационој групи Г Данска буде непоражен тим, али је испустила велику предност у Финској и дозволила домаћој репрезентацији да направи велики преокрет и упише први тријумф, након пораза од Србије у првом колу.

Гости су већ на полувремену имали 16 поена предности (42:58), али су Финци до краја трећег периода поравнали резултат (72:72). Умакла је репрезентација Данске и у одлучујућој четвртини на плус шест (78:84) и била надомак славља које су домаћи спречили серијом 11:1 у самом финишу дуела.

Победнички тим предводио је Микаел Јантунен са 19 постигнутих поена. Мадсен је допринео са 15, Маџуни са 14 поена, а Валтонен са 13 поена.

Узалуд је Данцима била врхунска партија бека Виртуса из Болоње Габријела Лундберга који је убацио 26 поена, уз шест асистенција и исто толико скокова. Пратио га је Кевин Ларсен са 20 поена.

Финци и Данци се такмиче у групи Г у којој је и национални тим Србије. И једни и други након два одиграна кола имају по победу и пораз.

Из сваке групе на Европско првенство ће се пласирати по три најбоље селекције, осим из оних у којима играју домаћини наредног шампионата Старог континента. Пошто су они већ осигурали учешће, у таквим групама ће се преостала три национална тима борити за два места на завршном турниру.

Европско првенство ће бити одиграно од 27. августа до 14. септембра наредне године у Финској, Пољској, Летонији и на Кипру.

Резултати утакмица одиграних у понедељак:

Група Е:
Босна и Херцеговина - Француска 64:74
Хрватска - Кипар 92:63

Група Ф:
Холандија - Грчка 72:74
Чешка - Велика Британија 90:82

Група Г:
Финска - Данска 89:85
Грузија - Србија 63:76

Група Х:
Естонија - Литванија 65:59
Пољска - Северна Македонија 71:96

петак, 17. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара