Читај ми!

Вучић за РТС: Увек ћу да се залажем за приватизацију клубова, али немам снаге да то изведем

Председник Републике Србије Александар Вучић говорио је у емисији "Таковска 10" између осталог и о финансијској помоћи државе спортским колективима Црвене звезде и Партизана и навео да ће се увек залагати за приватизацију клубова.

Вучић се други пут огласио о финансијској помоћи државе Звезди и Партизану. Први пут је након Купа "Радивој Кораћ" истакао да вечити ривали не би постојали без помоћи државе, а у емисији Таковска 10 на РТС-у нагласио је да је у тој изјави рекао оно што цео народ мисли.

"Срећан сам због успеха и Црвене звезде и Партизана, али они меру успеха траже у победи над оним другим, односно у поразу оног другога, а не у сопственим успесима. Улажемо пет пута више него пре 2012. године у рукомету, одбојци, ватерполу, много више и наставићемо то да радимо. За мене је успех 10 медаља на Олимпијским играма", рекао је Вучић.

У просторијама Звезде и Партизана током дана боравиле су Буџетска и Пореска инспекција чиме је започета контрола пословања клубова.

"Увек ћу да се залажем за приватизацију клубова, али немам снаге да то изведем, јер је огромно лицемерје у нашем друштву. Сви знају да то треба да се уради, али нико неће да подметне главу. Приватници који улажу то раде јер их држава замоли. Увек се трудимо да то меримо на равне части, јер није све у оном новцу који видите на прву, па сад као 'Партизан је добио мање у кошарци'. Није добио мање. Немој да вам причам и о 'Арени' која је цена и немој да причам и о приватницима и о свему другом. Добијају подједнако. И држава је поносна на то што улаже тај новац", истакао је председник Србије.

Недуго након прве изјаве председника Србије да држава финансијски помаже клубовима, Звезда и Партизан су изнели податке пословања.

петак, 12. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво