Гарбахоса: Не свиђа ми се идеја да Дубаи постане члан Евролиге

Председник европског огранка Светске кошаркашке федерације Хорхе Гарбахоса рекао је да му се не свиђа идеја да Дубаи игра у Евролиги.

Гарбахоса је одржао конференцију за новинаре, а једна од тема било је и могуће прикључење Дубаија Евролиги. "Кључна реч овде су "гласине".

"Не видим никакву врсту предлога или споразума или било чега. Као председнику Фиба Европе, не свиђа ми се чињеница да клуб са другог континента дође на такмичење на нашем континенту. То је Евролига. У принципу, за мене то нема смисла", почео је Гарбахоса одговарање новинарима на питање о клубу из Уједињених Арапских Емирата у Евролиги.

Некадашњи репрезентативац Шпаније још једном је додао да му се таква идеја не свиђа.

"Ако се то евентуално деси, морамо да видимо како ће овај нови сценарио у Европи утицати на проблеме путовања играча и клубова. Искрено, не желим да се увлачим превише у то јер не знам предлог, ако уопште постоји конкретан предлог уговора из Дубаија. Али опет, и потпуно отворено то кажем, ово ми се не свиђа, посебно не у Европи", наставио је Шпанац, а преноси кошаркашки портал Баскет њуз.

Гарбахоса је рекао да би такмичење постало потпуно другачије у том случају.

"Назив такмичења је Евролига. Дакле, ако доведемо клубове из Азије, то је сасвим друга ствар. Ако се ово деси, морамо да видимо да ли би то значило да ће један европски клуб бити ван конкуренције? Да ли би Евролига имала 19 клубова? Ми то не знамо. Дакле, зато не желим превише да се бавим тиме. Али опет, ово је својеврсни одговор са нашег континента. Као европско такмичење, дозволите ми да кажем да за мене то нема превише смисла", закључио је Гарбахоса.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво