Кошаркашице Србије против Аустралије за сигуран пласман на Олимпијске игре (21.00, РТС1)

Кошаркашице Србије од 21.00 час у бразилском Белему играју против Аустралије последњи меч квалификација за Олимпијске игре. Директан пренос меча је на Првом програму РТС-а.

Кошаркашице Србије против Аустралије за сигуран пласман на Олимпијске игре (21.00, РТС1) Кошаркашице Србије против Аустралије за сигуран пласман на Олимпијске игре (21.00, РТС1)

Изабранице Марине Маљковић за сада имају победу и пораз, а предстојећи дуел прилика је да се без калкулација обезбеди олимпијска виза.

После тешког пораза од Немачке 74:66 у првом колу, кошаркашице Србије успеле су да савладају екипу Бразила 72:65 и тако се врате у борбу за пласман у Париз.

Аустралијанке имају два тријумфа, прве су у групи и већ су овериле визу за Олимпијске игре. Србија и Немачка су сада на скору 1-1, док је Бразил уписао два пораза.

Победа над Аустралијом кошаркашицама гарантује олимпијску визу, али се може десити да не буде неопходна.

У случају да изгубе, кошаркашице Србије ће навијати да Немачка победи Бразил јер ће домаћа селекција тако остати без победе и са три пораза, па би Србија са скором 1-2 отишла на Олимпијске игре.

Математику компликује сценарио у којем би Србија изгубила од Аустралије, а Бразил победио Немачку. Тада би три екипе (Србија, Бразил и Немачка) имале скор 1-2 и о путницима за Париз одлучивала би кош разлика у међусобним дуелима те три селекције.

Аустралија и Србија последња два пута састале су се пре две године, а скор из тих сусрета је 1-1.

Кошаркашице истичу да ће утакмица против Аустралије бити тешка, али се надају позитивном резултату.

"Већ смо играли против Аустралије, знали смо да ће и ова утакмица бити јако захтевна физички. Припремићемо се, видећемо како ће све изгледати, надам се да ћемо победити", рекла је Драгана Станковић.

У другом мечу, Бразил и Немачка састају се у поноћ по средњоевропском времену.

Табела:
1. Аустралија 2-0
2. Немачка 1-1
3. Србија 1-1
4. Бразил 0-2

понедељак, 03. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије