Распродате све улазнице за утакмицу Виртуса и Партизана у Болоњи

Кошаркашки клуб Виртус саопштио је да су распродате све улазнице за меч 25. кола Евролиге против београдског Партизана који ће бити одигран петак у Болоњи.

Клуб из Болоње је у саопштењу истакао да је дуел са Партизаном прва од три важне евролигашке утакмице које ће одиграти у фебруару пред домаћим навијачима.

Виртус је најавио да на мечу са београдским црно-белима очекује подршку више од 9.000 навијача.

Утакмица између Виртуса и Партизана биће одиграна у петак од 20.30 часова у Болоњи.

Виртус ће пре меча са Партизаном 31. јануара гостовати Барселони у 24. колу Евролиге, док ће црно-бели истог дана играти у гостима са Монаком.

Виртус се тренутно налази на трећем месту на табели Евролиге са 15 победа и осам пораза, док је Партизан десети са скором 12-11.

Eвропски класик у Болоњи

Црно-бели из Београда и Болоње 19 пута су одмерили снаге у европским такмичењима - Италијани су славили 11 пута, док је Партизан осам пута био бољи.

По значају се издвајају полуфинале Евролиге на фајнал-фору у Барселони 1998. и четвртфинална серија из 1992. године.

У Барселони је тадашњи Киндер, будући шампион Европе, био препрека преко које се није могло у полуфиналу. Партизан је страдао од својих бивших играча који су касније оставили дубок траг у Болоњи - Предрага Даниловића и Раше Нестеровића, али и од садашњег спортског директора црно-белих Зорана Савића.

Више успеха имао је Партизан 1992, док је Даниловић још увек био у Београду. Са младим Жељком Обрадовићем на клупи, београдски тим је укупним резултатом 2:1 у победама избацио тада Кнор у четвртфиналу и изборио пласман на фајнал-фор у Истанбулу, где ће постати првак Европе.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара