Рики Рубио се враћа кошарци, тренираће са Барселоном

Шпански кошаркаш Рики Рубио, који је у августу прошле године одлучио да направи паузу због проблема са менталним здрављем, саопштио је да се враћа на терен и да ће тренирати са Барселоном, последњим клубом за који је играо у Европи пре одласка у НБА 2011.

Рики Рубио се враћа на кошаркашки терен и тренираће са Барселоном, клубом за који је играо од 2009. до 2011. године.

"Желео сам да вас обавестим да је дошло време да уђем у завршну фазу опоравка. Размишљам о томе неколико недеља и после много рада на уму и телу, осећам се снажно и жељно да видим како реагујем са лоптом у рукама", написао је Рубио на друштвеним мрежама.

Навео је да је питао Барселону да ли може, без обавезе и без ометања планова шпанског клуба, да тренира са првим тимом.

"Хвала унапред на помоћи и разумевању", написао је Рубио који је захвалио и свим људима који су му показали поштовање и подршку током процеса опоравка и поштовали његову приватност.

Барселона је потврдила да ће Рубио први тренинг одрадити у уторак, дан уочи утакмице против Виртуса из Болоње у 24. колу Евролиге.

Плејмејкера ће у Барселони дочекати некадашњи саиграчи - садашњи тренер Рожер Гримау, помоћни тренер Виктор Сада и тимски менаџер Хуан Карлос Наваро.

Повратак на место успеха

Рики Рубио је у августу прошле године одлучио да направи паузу због проблема са менталним здрављем, а 4. јануара је и званично изашао из уговорних обавеза према Кливленд кавалирсима.

Шпанац је каријеру почео у Хувентуду, а у Европи је играо још само за Барселону. Након тога је НБА каријеру градио у Минесоти, Јути, Финиксу и Кливленду.

Освојио је Евролигу 2010. године са Барселоном, Еврокуп 2008. године са Хувентудом, а са најпознатијим каталонским клубом има и једну титулу шампиона Шпаније 2011. године, као и два Купа Краља.

Са репрезентацијом Шпаније Рубио је освојио два европска злата и две бронзе, олимпијско сребро и бронзу, као и златну медаљу на Светском првенству у Кини 2019. године.

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије