Без новог МВП дуела - Јокић спасавао Денвер, Ембид се повредио на загревању

Српски центар Никола Јокић уписао је 26 поена, 16 скокова и седам асистенција у победи Денвер нагетса над Филаделфија севентисиксерсима 111:105. НБА публика је остала уксраћена за дуел најбољих центара на свету, пошто је актуелни МВП Џоел Ембид осетио бол у колену током истезања пред утакмицу.

Обећање задато 17. јануара после 41 поена и победе, Џоел Ембид није испунио. После дуела са Николом Јокићем, Камерунац је "Џокеру" уделио копмлимент најбољег на свету и да ће се опет срести за 10 дана. Јесу, али вероватно само на загревању или после меча. Ембид је преседео меч у Колораду због бола у колену, који је осетио током истезања.

Сем њега у саставу није било ни осталих носилаца и ветерана попут Тајриса Мексија, Тобајаса Хериса, Роберта Ковингтона из сличних разлога. Изостанак главних играча само је додатно мотивисао епизодисте и извршиоце споредних улога. Гости са Истока су показали велику борбу и енергију од почетка до краја меча. Денвер је после солидног увода врло брзо увидео да се ривал неће тако лако предати.

Филаделфија је била константно близу, уз повремене моменте предности. Чак је и наизглед незаинтересовани Никола Јокић са тек шест поена на полувремену морао да подигне ниво игре, па је у трећој деоници ушао у серију од 10 у низу, односно 12 од 14 поена. Срећом по Нагетсе, Џамал Мари је завршио прво полувреме са 20 поена, тако да је нижа половина шампионског тандема видно од старта била у пуном ритму.

При резултату 96:96 на четири минута до сирене за крај регулраног дела, Нагетси нижу седам поена. Лопта је ишла Јокићу, који је са лакоћом долазио до позиције у рекету одакле је бивао фаулиран за слободна бацања, поентирао или асистирао. Знало се ко је главни и он је испоручио шта се од њега и тражило.

Јокић је завршио са 26 поена, 16 скокова и седам асистенција. Мари је стао на 23 поена, Мајкл Портер Џуниор их је испратио са 20 поена и осам скокова.

Утакмицу каријере је одиграо Пол Рид са 30 поена и 13 скокова. Кели Убре је уписао 25 поена, Маркус Морис и Партик Беверли су придодали по 17 поена.

Нагетси су на скору од 32 победе и 15 пораза. Следи им још један дуел код куће против фаворита за финале Истока. Долазе Милвоки бакси са Јанисом Адетокумбом, Демијаном Лилардом и новим тренером Доком Риверсом.

Резултати утакмица НБА лиге:

Њујорк - Мајами 125:109
Денвер - Филаделфија 111:105
Бруклин - Хјустон 106:104
Бостон - ЛА Клиперс 96:115
Шарлот - Јута 122:134
Милвоки - Њу Орлеанс 141:117
Голден Стејт - ЛА Лејкерс 144:145 (после продужетака)
Сан Антонио - Минесота 113:112
Далас - Сакраменто 115:120

уторак, 28. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије