КК Партизан: Осуђујемо оружани напад на навијаче у близини "Арене"; МУП: У току потрага за нападачима

Кошаркашки клуб Партизан саопштио је да најоштрије осуђује "оружани напад" који се синоћ догодио након евролигашке утакмице црно-белих и Жалгириса у близини "Штарк арене" на Новом Београду. На друштвеним мрежама су се појавили снимци маскираних нападача који у непосредној близини дворане моткама ударају људе. Из МУП-а кажу за РТС да је у току идентификација и потрага за нападачима, док у Хитној помоћи нема информација о повређенима.

Након утакмице 23. кола Евролиге, у којој су кошаркаши Партизана победили литвански Жалгирис резултатом 81:72, на друштвеним мрежама су се појавили видео-снимци на којима се види група маскираних нападача који у непосредној близини "Штарк арене" туку људе моткама.

Из Кошаркашког клуба Партизан истичу да се из видео-снимака који круже интернетом јасно види да у питању није случајни инцидент, већ "организовани напад групе људи обучених у црно, уз коришћење палица, шипки и секира". Наглашавају да се јасно види и да нападнути људи не пружају отпор.

Београдски клуб најављује да ће поднети кривичне пријаве против НН лица која су починила синоћни "оружани напад".

"Порука КК Партизан је да се мора утврдити ко су нападачи и да се морају заштитити људи који мирно долазе на утакмице и уживају у спортском спектаклу. Ми се бавимо кошарком, имамо највећу просечну гледаност на домаћем терену у Евролиги и АБА лиги, али и обавезу да учинимо све што је у нашој моћи да заштитимо људе који мирно долазе и одлазе на утакмице Партизана", наведено је у саопштењу црно-белих.

Наглашавају да насиљу на спортским приредбама, било пре, после или током утакмица, није место и да ће се Партизан на све начине борити да се насиље искорени, а починиоци казне.

Из Министарства унутрашњих послова рекли су за РТС да је полиција реаговала одмах по сазнању и да су органи реда брзо дошли на лице места иако инцидент нико није пријавио. Истичу да је у току идентификација и потрага за лицима која ће касније бити процесуирана.

РТС незванично сазнаје да је у нападу код "Штарк арене" једна особа теже, а више људи лакше повређено, али није успео да добије званичну потврду. Докторка Милана Поповић из Хитне помоћи рекла је за Јутарњи програм да током ноћи "није било туча" на јавним местима, док је одговор на касније позиве наше редакције да нема информација јер се инцидент догодио "у другој смени".

Контакт тачка за јавни ред и мир у Вишем јавном тужилаштву у Београду дала је налог полицији да прибави потребне податке и обавештења и идентификује учиниоце синоћње туче испред "Штарк арене" и да о свему обавести Тужилаштво, речено је Танјугу у том Тужилаштву.

У околини "Штарк арене" пронађене су дрвене палице коришћене највероватније у овој у тучи. Тренутно се обавља преглед видео снимака са околних камера у циљу расветаљавања овог догађаја и идетификовања учинилаца.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара