Чембрлен, Брајант, Дончић – 73 Лукина поена за победу у Атланти

Само су Вилт Чембрлен и Коби Брајант убацили више поена на једној утакмици од Луке Дончића, који је у победи Даласа у Атланти постигао невероватна 73 поена, уз сјајан проценат шута. За Атланту Тре Јанг 30 и Богдан Богдановић 24 поена. Атланта – Далас 143:148.

Чембрлен, Брајант, Дончић – 73 Лукина поена за победу у Атланти Чембрлен, Брајант, Дончић – 73 Лукина поена за победу у Атланти

Вилт Чембрлен је 1962. године играјући за Филаделфију убацио Њујорку 100 поена. Иза рекорда остале су само бројне приче и једна фотографија. Пуне 44 године касније, Коби Брајант је Торонту дао 81 поен.

И наредни рекорд припада Чембрлену, који је 1961. године Лејкерсима убацио 78 поена.

И онда, револверашки наступ Луке Дончића у Атланти – 73 поена, уз десет скокова и седам асистенција, за победу Даласа 143:148 и четврто место на вечној листи најбољих поентерских рола у НБА лиги.

Вилт Чембрлен је, додуше, у лудачкој сезони 1962. године, уз 100 поена, на још два меча убацио по 73 коша, колико је 1978. године постигао и легендарни стрелац Нагетса Дејвид Томпсон.

Далас је скоро цео меч имао између осам и десет поена предности, али је Атланта уз мало ангажованију одбрану и удвајање Дончића, пред крај утакмице, у два наврата успела да приђе на свега четири поена заостатка.

Ипак, то је био крајњи домет домаче екипе, у којој је најбољи стрелав био Тре Јанг са 30 поена, односно шест више од и ноћас сјајног Богдана Богдановића.

У победничкој екипи 21 поен убацио је Џош Грин, док је Данте Ексум на терену провео 27 минута и убацио девет поена, укључујући и важну тројку пред крај меча.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво