Бивши играч Денвера Кенет Фарид за РТС: Србијо, хвала ти за Николу Јокића

Амерички кошаркаш Кенет Фарид играо је за Денвер нагетсе од 2011. до 2018. године и зна Николу Јокића од првих дана кад је стигао у тим. У разговору са дописником РТС-а из Чикага Александром Жигићем је говорио о "Џокеровим" почецима у НБА лиги.

Фарид тренутно игра за тим Капитанеса у Мексику. Пред суботњу утакмицу против Филаделфије, нарочито занимљиве због доласка Џоела Ембида у Колорадо, Александар Жигић је питао Кенета Фарида о утисцима о Николи Јокићу и осећају да тим у ком је почео професионалну каријеру може поносно да се зове НБА прваком.

сећам се изванредно, помало су осећања помешана јер бих волео да сам био део свега тога и помогао им да освоје шампионску титулу", каже Фарид, некад познат под надимком "Менимал".

Јокић је дошао у Денвер 2015. године, кад је Фарид био међу узданицама екипе

ећам се веселог, срећног момка који је уживао у животу и да је одувек волео коњички спорт. Као руки, био би на тренингу, вежбао је шутирање тројки са Мајком Милером, и видео сам како се развијао у време тих почетних година. Увек је био несебичан играч, то је оно што ми се увек највише свиђало код њега. Увек је размишљао о следећем потезу, како да дода лопту другима, како да укључи остале момке. Гледао би ко је отворен да направи добру асистенцију", присећа се Фарид и додаје:

епо је видети како све то ради и остварује трипл-дабл учинке. Сећам се како бих ја трчао, он би ухватио лопту у скоку и једном руком бацио пас, а ја бих закуцао", прича Фарид.

Фарид је имао шта да поручи Николи.

ве што могу да поручим је да честитам на свим успесима, освајању титуче, МВП титулама, врло сам поносан на тебе . Сав напоран труд који си уложио као руки исплатио се и видим да и даље вредно радиш, као и да свако вече имаш трипл-дабл као да ти ништа није тешко".

Закључио је са поруком српским навијачима:

вала вам на подршци, пре свега што сте подржали Николу и дали му самопоуздање, љубав и веру који су му били потребни да може да превазиђе ствари са којима се сучељавао по доласку у САД. Сада има своју фамилију, супругу, жену, ћерку, све што му треба у Америци и доминира игром. Хвала, Србијо, што си нам омогућила да Никола Јокић игра овде и да постане играч какав јесте данас", закључио је Фарид.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара