Ражнатовић о Милојевићу: Драго ми је да је јавност свесна његовог доприноса кошарци

Кошаркашки менаџер Миодраг Ражнатовић је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да је кошаркашка заоставштина Дејана Милојевића огромна и да је срећан због чињенице да је препозната широм света.

Миодраг Ражнатовић је за РТС рекао да је информацију о смрти свог дугогодишњег пријатеља имао нешто раније него остатак света.

"Он и ја смо се познавали око двадесет година. Све се јако брзо догодило и ја сам био веома шокиран. Негативне информације сам имао нешто пре одласка у етар, али и даље нисам свестан да њега више и очекујем да ће се вратити након неколико месеци када се сезона заврши. Све ми је јако чудно и још нисам свестан у потпуности трагедије која се догодила", рекао је Ражнатовић.

Партизан и Мега, Милојевићева два бивша клуба, састаће се у оквиру 17. кола АБА лиге и очекује се да навијачи оба клуба одају почаст свом бившем играчу, односно тренеру.

"Невероватно је да је распоред АБА лиге такав да ће Мега у два наредна кола играти прво против Партизана, а затим против Будућности коју је он такође тренирао. Макар ће на тај начин кошаркашка јавност имати начин да се опрости од њега. Биће то лепа прилика да се ода пошта човеку који је толико тога дао обема екипама", додао је Ражнатовић.

Присетио се начина на који је Дејан Милојевић постао тренер у Меги.

"Тренери се деле у две групе. На оне који су одувек знали да ће једнога дана постати тренери и оне који никада о томе нису размишљали, а такав је управо био Дејан. Када је прерано завршио каријеру, спорт му је недостајао и ја сам због њега измислио позицију тим менаџера у Меги, која нам искрено није била потребна. Екипа се навикла на Дејана и желела је да остане као тренер упркос томе што смо имали уговор са Владом Вукоичићем. Имали смо среће да је Звезда била у проблемима тада и да им је био потребан тренер, те је Влада отишао тамо, а Дејан по први пут постао главни тренер", испричао је Ражнатовић.

"Био је веома талентован, али је био спреман и да учи"

Према Ражнатовићевим речима, Милојевић је постао одличан тренер због огромног труда и енергије коју је уложио.

"Био је веома талентован, али је био спреман и да учи. Гледао је акције из Ен-Си-Еј-Еј лиге и стално радио на тактици, која је прве сезоне укључивала стратегију да све противнике усмеравамо улево. Није имао его и увек је био спреман да научи нешто ново. Звао је и друге тренере да му помогну и постао сјајан тренер", нагласио је Ражнатовић.

Такво залагање донело му је ангажман у Голден Стејт вориорсима и НБА титулу са тимом из Калифорније.

"Оно што можда неће остати записано поред свих резултата јесте поштовање које сви у организацији Голден Стејта имају за њега. То поштовање далеко превазилази позицију коју је имао. Све их је освојио својом непосредношћу и тиме што је увек говорио оно што мисли. Често је имао другачије мишљење од Стива Кера, што је Кер јако ценио. Оно што ме радује у овом тешком тренутку јесте што су људи свесни његових квалитета и свега онога што је учинио", истакао је Ражнатовић.

Дворана у којој Мега тренира и игра своје утакмице носиће име Дејана Милојевића, а Ражнатовић је потврдио да су све организације и такмичења обавештене о промени имена.

недеља, 16. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије