Читај ми!

Партизан после два узастопна пораза у Евролиги дочекује последњепласирани Асвел

Кошаркаши Партизана дочекују екипу Асвела у 18. колу Евролиге. Меч у "Штарк арени" почиње у 20.45, а најважније детаље можете пратити на нашем порталу.

Партизан после два узастопна пораза у Евролиги дочекује последњепласирани Асвел Партизан после два узастопна пораза у Евролиги дочекује последњепласирани Асвел

Кошаркаши Партизана су до првог тријумфа у овосезонској Евролиги стигли управо победом над Асвелом у Вилербану, предграђу Лиона у другом колу елитног европског такмичења.

После 17 одиграних кола у Евролиги Партизан заузима девето место на табели са скором од девет победа и осам пораза, док је француски тим на последњој позицији са учинком од две победе и 15 пораза.

Београдски црно-бели су у последња два кола забележили поразе те ће против француског тима сигурно бити мотивисани да упишу десету победу у сезони.

Екипа Асвела је доживела чак девет узастопних пораза у Евролиги, последњи пут су остварили победу против берлинске Албе 15. новембра 2023. године.

Кадровски проблеми у Партизану и Поцеков Асвел

Селектор кошаркашке репрезентације Италије Ђанмарко Поцеко именован је октобра прошле године за тренера Асвела. На место стратега тима заменио је Ти Џеја Паркера који је на почетку сезоне инсистирао на довођењу Париса Лија, Тимотија Лувавуа и Мајка Скота.

Поцеков биланс на клупи Асвела су 12 пораза и осам победа у свим такмичењима, а од тога француски тим је са италијанским стручњаком на клупи остварио до сада само два тријумфа у Евролиги.

Тим Асвела на паркету предводе искусни Французи Нандо де Коло и Жофри Ловерњ, али и најефикаснији играч Тимоти Луваву који у просеку ове сезоне бележи 14,9 поена.

Партизан има кадровске проблеме уочи дуела са Асвелом, а тренер црно-белих Жељко Обрадовић је истакао да је Алекса Аврамовић почео са тренажним процесом, док се Урош Трифуновић још увек опоравља, али да је Зек Ледеј имао проблеме и да није тренирао са екипо уочи меча.

Стратег црно-белих је навео да његов тим не сме да се заварава позицијом Асвела на табели Евролиге.

"Они су тим који је у свим утакмицама, откако је (Ђанмарко) Поцеко дошао показали оно што њега краси као тренера, а то је карактер. И у свим утакмицама су били веома близу да победе. Кошарка је такав спорт да су изгубили и неке мечеве које је било практично немогуће изгубити. Максимално поштовање, наравно са жељом да отворимо ову годину добром утакмицом и победом", рекао је Обрадовић.

Асвел је протеклу сезону завршио као једини тим који није успео да оствари најмање десет победа, пројекције не изгледају много боље ни ове године за француски клуб.

Распоред утакмица 18. кола Евролиге:

Уторак: 
Фенербахче - Црвена звезда 18.45
Жалгирис - Алба Берлин 19.00
Макаби Тел Авив - Монако 20.05
Олимпијакос - Олимпија Милано 20.15
Партизан - Асвел 20.45

Среда: 
Валенсија - Ефес 19.30
Басконија - Панатинаикос 20.30
Виртус Болоња - Бајерн Минхен 20.30
Барселона - Реал Мадрид 21.00

Табела:

1. Реал Мадрид 16-1
2. Виртус Болоња 12-5
3. Барселона 11-6
4. Панатинаикос 10-7
5. Монако 10-7
6. Фенербахче 10-7
7. Макаби Тел Авив 10-7
8. Олимпијакос 9-8
9. Партизан 9-8
10. Валенсија 9-8
11. Басконија 9-8
12. Бајерн 8-9
13. Олимпија Милано 7-10
14. Ефес 7-10
15. Црвена звезда 6-11
16. Жалгирис 5-12
17. Алба Берлин 3-14
18. Асвел 2-15

петак, 24. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије