Читај ми!

Бизарна повреда Вембањаме - нагазио скупљача лопти на загревању и изврнуо зглоб

Кандидат за рукија године и први пик НБА драфта Виктор Вембањама није наступио на мечу са Далас мавериксима, пошто је угануо десни скочни зглоб када је нагазио на момка задуженог за скупљање и враћање лопти, преноси "И-Ес-Пи-Ен".

Момак са лоптом је био на чеоној линији испод коша када му је Вембањама стао на ногу након што је испробавао полагање преко помоћног тренера Спарса, што је изазвало повреду десног скочног зглоба.

Вембањама је додатно бандажирао зглоб, али су Спарси одлучили да га не убацују у игру. О томе је говорио и тренер Грег Попович.

"Да је то била утакмица плеј-офа, вероватно бих играо са њим. Није задовољан због тога, али ја бих радије погрешио са конзервативне стране гледишта, јер је то исти чланак због ког има ограничене минуте. Само чудна несрећа пре утакмице", рекао је Попович.

Вембањама је преседео утакмицу против Милвоки бакса у уторак због болова управо у десном зглобу. Одиграо је 22 минута у поразу у четвртак од Чикаго булса, а Попович је током утакмице рекао да је план да Вембањама поново буде на ограничењу минута.

"Видите то на снимку и не можете да верујете“, додао је Попович о тој повреди.

Вембањама, висок 224 центиметра и тежак тек 95 килограма, у просеку бележи 18,5 поена, 10,7 скокова и три блокаде блокаде. Сан Антонио је последњи тим Запада са тек четири победе. Без Вембањаме су поражени 144:119 од Даласа, а Лука Дончић је на том мечу остварио трипл-дабл.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво