Читај ми!

Максвитис: Партизан је један од ретких тимова где сви шутирају тројке

Тренер кошаркаша Жалгириса Казис Максвитис изјавио да очекује победу свог тима против Партизана и додао да клуб из Београда има један од најбољих нападачких тимова.

Кошаркаши Жалгириса дочекаће у четвртак од 19 сати екипу Партизана у 14. колу Евролиге.

"Што се тиче напада, Партизан је један од најбољих тимова, иницирају доста фаулова. Веома свестран тим, напад им је такав јер имају неколико лидера као што су Кевин Пунтер, Пи-Џеј Доужер и Џејмс Нанели... Они су један од ретких тимова где практично сви шутирају тројке. То им омогућава да играју нестандардне ситуације. Партизан је у добром ритму, али ми, пре свега, морамо више да гледамо себе", рекао је Максвитис на конференцији за медије, преноси званични сајт клуба.

Жалгирис ће против Партизана сигурно играти без Арнаса Буткевичијуса, Бредија Манека и Лукаса Лекавичијуса.

"Имамо доста повреда. Нед Монтвила није тренирао због болести, Едмонд Самнер се није у потпуности опоравио од повреде. Остин Холинс треба да има тек први тренинг. Видећемо у каквој је форми. Морамо да решимо проблеме и покушамо да се боримо са Партизаном", додао је тренер Жалгириса.

Кошаркаши Партизана су прошле сезоне у Евролиги два пута победили Жалгирис.

"Гледали смо мечеве од прошле године, јер је Партизаново језгро остало. Ове године се надамо да ћемо променити тај тренд. Њихов састав је ове године нешто другачији. Нешто више атлетски, почевши од високих дефанзиваца. Рекао бих да је њихов напад ове године још једноставнији. Играју мање комбинација, али имају много користи од тога", изјавио је Максвитис.

Партизан ће бити ослабљен у Литванији, пошто за "црно-беле" неће играти Урош Трифуновић, Алекса Аврамовић и Френк Камински. Под знаком питања су Зек Ледеј, Џејмс Нанели и Огњен Јарамаз.

"По мом мишљењу, играће и Ледеј и Нанели. Слични проблеми и код нас и код њих. Наравно да Партизан игра много боље код куће, уз виши ниво контакта. Сада ћемо ми да играмо код куће, па се надамо да ћемо задржати Партизанов тренд у гостима", навео је тренер Жалгириса.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије