Читај ми!

Судар генерација - идентични бројеви Теодосића и Топића у међусобном дуелу

У победи Црвене звезде над Мегом 98:88 у АБА лиги, кошаркашка јавност је гледала дуел Милоша Теодосића и Николе Топића, највећег потенцијала против златног стандарда српске кошарке. Занимљиво је да су завршили меч са идентичним учинком у поенима, скоковима и асистенцијама.

Никола Топић је одговорио на изазов сусрета са екипом из које је позајмљен Меги. После слабог старта и окренутости ка организацији игре, (тек два поена и две асистенције у првом полувремену) ушао је спреман у трећу деоницу и убацио 13 поена. Погађао је тројке, продирао ка кошу и показао зашто му се прогнозирају високе позиције на предстојећем НБА драфту.

На другој страни, 18 година старији Теодосић је успео да се снађе у брзом темпу који би Мега покренула с времена на време. Успео је чак, у једном од кључних потеза на утакмици, да приликом судијског подбацивања освоји лопту против центра ривалског тима Уроша Плавшића и обезбеди посед црвено-белима. Теова тројка за 92:85 на 52 секунде до краја пресудила је Меги и ставила тачку на питање победника.

Прелепо је гледати међусобни дуел још увек активне легенде против његовог наследника. Топићеви први кошаркашки кораци погодили су се са зенитом Теодосићеве каријере.

Оно што може да буде симболичан знак смене генерација јесу идентичи статистички подаци ова два играча. Милош и Никола су завршили са по 21 поеном, пет асистенција и пет скокова. 

Теодосић је до тог учинка дошао за 28 минута, шутирајући 4/6 за три, без покушаја за два и са перфектних 9/9 са пенала. Имао је и пет изгубљених лопти, три фаула и једну крађу.

Млади носилац Меге је за 37 минута сем поменутих 21-5-5 забележио два фаула, шутирајући 4/5 са пенала, 4/8 за два и 3/5 за три.

Интересантна случајност из које могу да се извуку неки симболични закључци за уживање љубитеља наше кошарке.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара