Читај ми!

Дубљевић сменила Пековића на месту председника Кошаркашког савеза Црне Горе

Прослављена црногорска кошаркашица Јелена Дубљевић нова је председница Кошаркашког савеза Црне Горе, а на овој функцији наследила је Николу Пековића, некадашњег центра Партизана.

На изборној Скупштине Кошаркашког савеза Црне Горе изабрани су чланови Управног одбора и нова председница. Јелена Дубљевић добила је 42 гласа, а Никола Пековић 38.

Првобитно је било најављено да ће седница бити отворена за представнике медија, међутим због "неспоразума у комуникацији", ипак је одржана иза затворених врата, преноси Радио-телевизија Црне Горе.

Некадашњи кошаркаш је функцију првог човека Кошаркашког савеза Црне Горе обављао од 2021. године. Након избора честитао је новој председници Кошарког савеза на победи.

Подгоричке Вијести пишу да су први пут од 2006. године на изборима за председника Савеза учествовала макар два кандидата, а самим тим и први пут да нови председник није добио једногласну подршку. Пре Дубљевић и Пековића, ову функцију обављали су Веселин Баровић, Мило Ђукановић и Игор Лукшић.

Јелена Дубљевић рођена је 1987. године, а каријеру је почела са 12 година у Ролингу из Никшића. Била је кошаркашица Будућности, а наступала је у Шпанији, Француској, Чешкој, Русији, Турској, Кини и САД. Претходне сезоне је са турским Мерсином играла финале Евролиге, али је у мечу за пехар бољи био Фенербахче.

Прва је кошаркашица са ових простора која је освојила прстен у ВНБА лиги, 2016. године са Лос Анђелес спарксима.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара