Читај ми!

Доктор Радовановић открива да ли се Бориша Симанић враћа на кошаркашки паркет

Професор доктор Драган Радовановић, лекар кошаркашке репрезентације Србије и председник Црвеног крста Србије, каже за РТС да се нада да ће се кошаркаш Бориша Симанић, након што му је одстрањен бубрег, вратити на паркет. Чекамо да прођу три месеца како би се обавила детаљнија испитивања, наводи Радовановић и додаје да Симанић једва чека да почне са игром.

Доктор Драган Радовановић каже да се нада да ће се Бориша Симанић вратити на кошаркашки паркет, након што му је одстрањен бубрег после ударца током утакмице у Манили.

"Чекамо да прођу три месеца да би се обавила детаљнија испитивања, како би се видело у ком правцу ће ићи његова физичка активност. Надам се да ће се вратити на паркет. Сјајан је и позитиван момак и мислим да једва чека да почне да игра", истакао је Радовановић гостујући у Београдској хроници.

Додаје да је суштина што је на време препознао животну угрожавајућу повреду коју је претрпео наш кошаркаш.

Брзина кључна у дијагностици

Напомиње да лекари морају сваку повреду спортиста да схвате озбиљно, те да не смеју да приступе томе уз "ово није ништа страшно".

"Сваку повреду треба схватити озбиљно и приступити дијагностици, која у спорту мора да се поставе брзо, у року од 24 сата да би се кренуло са терапијом. Ниједну повреду не смете да багателишете, док то не докажете", истиче Радовановић.

Говорећи о Црвеном крсту, који је помогао да Симанић брзо добије трансфузију крви, Радовановић потврђује да је то моћна организација која се пре свега бави хуманитарним радом у свету.

"Људи који раде у Црвеном крсту су волонтери и алтруисти. Када се обратити правим људима у правом тренутку, добијете праву помоћ. То је велика ствар", указује хирург који је 20 година на челу Црвеног крста Србије.

понедељак, 26. фебруар 2024.
19° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво