Читај ми!

Анегдота о Дивцу и чувеним Кингсима: Владе је пушио пре утакмице у тоалету, вирила му је глава

Бивши плејмејкер бројних НБА тимова Мајк Биби испричао је анегдоту како је открио да његов тадашњи саиграч у Сакраменто кингсима Владе Дивац пушио цигарете пре утакмице.

Бибија се сви сећају као стартног плејмејкера вољеног састава Сакраменто кингса са почeтка новог миленијума, где су играли Пеђа Стојаковић и Владе Дивац. Чувену петорку су комплетирали Даг Кристи и Крис Вебер, а са клупе су свој допринос давали Боби Џексон и Хидо Туркоглу, све под вођством Рика Аделмана.

Тај тим је красила забавна, несебична кошарка прелепа за кошаркашке сладокусце, а уједно је давала и резултате, јер су ти Кингси били међу најбољим екипама на врло јаком Западу.

Биби је у подкасту код својих колега Мета Барнса и Стивена Џексона искористио сегмент везан за Кингсе да исприча анегдоту о Владу Дивцу и како га је открио да пуши.

"Његова глава је вирила изнад врата тоалета. Долазим и видим га да пуши. Питао сам га изненађено: 'Да ли ти то пушиш?'. Он би само брзо завршио, бацио цигарету и отрчао на загревање", присетио се Биби и онда рекао колики је био значај српског центра по атмсоферу и успехе у тој екипи.

"Владе је био лидер у свлачионици, старао се да све буде мирно. Његово опхођење се никад није мењало, без обзира да ли је убацио два или 30 поена. Увек је био исти", истакао је Биби.

Сем Кингса, Биби је играо за Ванкувер гризлисе, Атланта хоксе, Мајами хит и Њујорк никсе.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара