Читај ми!

Грујин: Пешић дао подршку стварању професионалне кошаркашке лиге Србије

Директор Кошаркашке лиге Србије Александар Грујин истакао је да је Светислав Пешић дао је максималну подршку стварању професионалне кошаркашке лиге Србије од сезоне 2025/2026.

"На састанку који смо имали говорили смо о две теме усклађивању календара КЛС са потребама репрезентације и одлуци Скупштине КЛС о формирању Професионалне лиге Србије донетој на Старој планини пред почетак сезоне", истакао је Грујин.

Грујин је нагласио да је за КЛС интерес репрезентације увек био приоритет, као и сада уочи предстојећих Олимпијских игара у Паризу.

"Договор је да се направи платформа са којом ће да се изађе пред клубове. У њој би од почетка до краја играли сви наши клубови, рачунајући наравно и оне највеће. То је неопходно због развоја и масовности српске кошарке, јер у Лесковцу, Краљеву, Ужицу, Ваљеву, Вршцу и свим другим великим центрима сви желе да виде Партизан и Црвену звезду. Истовремено, циљ нам је да се кроз наше такмичење оствари проходност ка ФИБА такмичењима и Еврокупу", рекао је Грујин.

Директор Кошаркашке лиге Србије истакао да је идеја наишла на пуну подршку селектора Пешића.

"Одушевљен је идејом и дао је максималну подршку. Прихватио је да буде један од чланова Радне групе и активно учествује у пројекту. Уз њега, у овом телу би требало да буду представник Савеза, представници наших највећих клубова, чланови из клубова КЛС и менаџмента лиге", навео је Грујин.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара