Читај ми!

Евролига коначно пред "гробарима", Партизан у распродатој "Штарк арени" дочекује Барселону

Кошаркаши Партизана од 18.30 играју меч трећег кола Евролиге против Барселоне, први на домаћем паркету у новој сезони најјачег европског клупског такмичења.

После два гостовања, неуспешног у Тел Авиву и задивљујућег у Вилербану, црно-бели коначно играју евролигашки меч пред својим навијачима. Ужелели су се "гробари" евролигашких мечева и кошаркаши препуне "Штарк арене".

Званично, "Штарк арена" је распродата. Атмосфера ће бити на врхунцу и биће сигурно "виралних" момената са трибина за ширење по друштвеним мрежама, као што је био случај са Звездиним "делијама", навијачима Жалгириса и Панатинаикоса претходних кола. Партизан са скором 2-1 креће са дуплим колом и управо препуне трибине ће бити тај додатни прилив енергије, која мора да и да се штеди у дугој сезони.

Барселона је доживела велике промене током лета. Отишла је највећа звезда Никола Миротић, носилац Кори Хигинс, тренер шарунас Јасикевичијус, све због радикалних резова у буџету. Разуме се, нису за појачања доведена имена ван реномеа Барселоне, већ повратник из НБА у европску кошарку, шпански репрезентативац Вили Ернангомез, као и бивши други пик НБА драфта Џабари Паркер.Не треба да се заборави ни фактор ветерана Јана Веселог у редовима Барселоне, Партизановог "детета" са посебном везом са "гробарима". Домаћи навијачи ће му сигурно у неком тренутку скандирати име и презиме.

Добар старт Каталонаца, убедљив тријумф код куће над Анадолу Ефесом 91:74 у првом колу, па затим славље у Пиреју над Олимпијакосом 77:68.

Партизану је ово први озбиљнији тест. Пораз од Макабија приписује се неуиграности, победа над Асвелом слабијем квалитету ривала, сада долази противник по мери за фајнал-фор домете. Ако желе да дођу дотле, морају екипе на нивоу Барселоне да побеђују у Београду.

Меч почиње од 18.30 часова, а његов ток пратите на нашем порталу.

недеља, 16. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије