Ленард: Играћу сваку утакмицу ове сезоне у НБА лиги ако будем здрав

Кошаркаш Лос Анђелес клиперса Кавај Ленард коментаришући ново правило НБА лиге о обавезном игрању здравих играча изјавио је да не жели да пропушта утакмице и додао да ће ове сезоне ако буде здрав играти све мечеве у НБА лиги, преноси АП.

Руководство НБА лиге је од ове сезоне увело правило да сви здрави играчи морају да буду на терену.

"Долазим после повреде и морате да знате детаље од лекара. Али ако лига мисли или покушава да се наруга ономе што сам урадио у Торонту, требало би да престане, пошто сам био повређен читаве године. Али, осим тога, ако будем био у стању да играм, играћу кошарку. Радио сам читавог лета да бих играо, а не да бих седео и гледао друге како играју. Ниједно правило лиге ми неће помоћи да играм више утакмица", рекао је Ленард.

АП наводи да НБА лига уводи "политику учешћа играча", која ступа на снагу ове сезоне. Ленард је у сезони 2018/2019 пропустио 22 утакмице док је био члан Торонта. Он је члан ЛА Клиперса од 2019.

АП подсећа да ново правило спречава тимове да, без дозволе, одмарају више звезда својих екипа, означене као учеснике Ол-стара у претходне три сезоне, у истој утакмици или да седе на клупи здрави у утакмици која се преноси на националној телевизији.

Руководство НБА лиге запретило је са казнама које би премашиле милион долара, ако екипа има три прекршаја.

"Мислим да лига покушава да пронађе начине да побољша игру, да помогне њен раст, схватајући да је укључивање навијача важно за све нас. Као љубитељ спорта, када одете на утакмицу, желите да играју звезде. Скупо плаћате улазнице или можда кабловску или шта год имате, желите да видите да најбољи играчи играју", рекао је председник Удружења играча и кошаркаш Њу Орлеанса Си Џеј Мекалум.

 

среда, 06. децембар 2023.
1° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара