КК Цибона: Налазимо се у најтежој ситуацији у историји клуба, прети нам стечај

Кошаркашки клуб Цибона саопштио је да се екипа из Загреба највероватније налази у најтежој ситуацији у историји клуба, преноси Хина. Рачун клуба је блокиран више од 120 дана, а Финансијска агенција је предложила отварање стечајног поступка.

"Тачно је да се клуб налази у вероватно најтежем стању у својој богатој историји, али је то стање неизбежно после дуготрајног управљања клубом на погрешан начин. Клуб се већ дуже бори с константним блокадама рачуна старих поверилаца, а у исто време настоји да осигура наставак учешћа у свим такмичењима", навела је Цибона у саопштењу.

У Цибони истичу да су уверени да је ово тренутак и прилика да сви заузму праву страну и омогуће клубу да првенствено финансијске проблеме реши на једини могући начин.

"То је преобликовањем клуба и претварањем дугова у деонице клуба, као и постизањем договора са свим повериоцима које клуб може реално финансијски да издржи. Сви људи у клубу и око њега усмерени су на постизање тог циља који првенствено зависи од поверилаца", додаје се у саопштењу Цибоне.

Цибона је потврдила да је рачун клуба блокиран више од 120 дана и да је Финансијска агенција у складу са законом предложила отварање стечајног поступка.

Загребачки клуб је навео и да је највећи појединачни поверилац односно група инвеститора у неколико наврата одблокирала рачун, али да су сада навели да то више није могуће и да се сва будућа улагања могу реализовати само у поступку преобликовања клуба и уз договор са свим повериоцима.

Цибона је истакла да финансијска ситуација директно утиче и на регистрацију играча и резултате, као и да наставља разговоре у нади да ће се са свима постићи договор.

среда, 06. децембар 2023.
1° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара