Читај ми!

ЕСПН анкета: Јокић је најбољи играч на свету и биће МВП наредне сезоне

Кошаркаш Денвера и српски репрезентативац Никола Јокић тренутно је најбољи играч у НБА лиги, објавио је амерчки ЕСПН.

И-Ес-Пи-Ен је уочи почетка нове сезоне спровео истраживање о најбољим играчима у НБА лиги. Јокић је у категорији најбољи играч добио 13 гласова, а кошаркаш Милвокија Јанис Адетокумбо два.

"У прве четири сезоне анкете, Јокић није добио ниједан глас у овој категорији. Јокић је бриљирао у плеј-офу и довео је прошле сезоне Денвер до прве титуле у НБА лиги. Он је проглашен за МВП финала плеј-офа 2023. 'Ко би други могао да освоји?', питао је скаут из Западне конференције. Адетокумбо се налази на другом месту, али је једини кошаркаш који је добио најмање један глас у овој категорији у последњих пет година", наводи И-Ес-Пи-Ен.

Кошаркаш Даласа Лука Дончић добио је највише гласова у категорији: "ко ће да буде најбољи играч НБА лиге у наредних пет година". Дончић је добио шест гласова, Ентони Едвардс три, а Никола Јокић и Виктор Вембањама по два.

Највише гласова у анкети: "ко ће да буде МВП регуларног дела сезоне" добио је Јокић и то девет. Адетокумбо и Џејсон Тејтум су добили по два гласа, а Девин Букер и Донован Мичел по један.

"Пошто је Јокићу за мало недостајало да постане први играч у последње четири деценије који је три пута у низу био МВП, пошто је прошле сезоне завршио на другом месту иза Џоела Ембида, стручњаци очекују да српски центар буде најкориснији играч НБА лиге у сезони 2023/2024.", наводи И-Ес-Пи-Ен.

"Једноставно је толико добар. То је одрживост", изјавио је скаут са Истока о Јокићу.

недеља, 10. децембар 2023.
1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу