Читај ми!

Мега јубиларну сезону почиње са тимом млађим од 20 година у просеку

Кошаркашки клуб Мега ове сезоне обележава јубилеј - 25 година од оснивања, а у сезону улази са тимом чији је просек година мањи од 20.

За четврт века постојања Мега је постала је својеврсни рекордер, клуб који је ван америчког континента имао највише драфтованих играча у НБА - чак 15 и у светским оквирима постао веома цењен и препознатљив у раду са младим кошаркашима.

На недавно завршеном Светском првенству такмичило се десет бивших играча Меге, од којих су тројица освојили сребрну медаљу са Србијом, док ће у наредној НБА сезони наступити деветорица играча који су у прошлости бранили боје Меге.

Једанаесту сезону у АБА лиги Мега ће по традицији започети као најмлађи тим, не само у региону, већ у читавој Европи ако гледамо највиши ранг такмичења.

"Просек година наше екипе је 19,9, млађи смо него прошле сезоне. Већ смо навикли на тај ризик да талентованим, али и неискусним играчима пружамо шансу на великој сцени. Имају наше поверење, које је ове сезоне можда и највеће до сада имајући у виду да ће најискуснији кошаркаш у тиму бити наш повратник и капитен Урош Плавшић који долази после завршеног колеџа у САД", рекао је Горан Ћакић, који већ 11 година обавља функцију генералног менаџера Меге.

Говорио је и о Николи Топићу који је на позајмицу дошао из Звезде.

"Драго нам је што је Топић члан Меге ове сезоне. Десиле су му се сјајне ствари кроз минулу полусезону коју је имао у ОКК Београду. Освојио је и златну медаљу на јуниорском првенству Европе и заслужено понео МВП титулу шампионата. Иако је изузетно млад, показује велики степен смирености и зрелости на терену за своје године. Уверен сам да је Мега права средина за њега, а да ће он својим радом и играма током сезоне учинити себе и своје саиграче још бољим", истакао је Ћакић.

понедељак, 11. децембар 2023.
7° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу