Читај ми!

Звездин нови дрес, омаж првом европском трофеју у историји кошаркашког клуба

Кошаркашки клуб Црвена звезда представио је нову гарнитуру дресова у којој ће играчи наступати у АБА лиги, Евролиги и домаћим такмичењима. Такозвани ретро дизајн је у знак сећања на први европски трофеј у историји клуба, али и тадашње југословенске кошарке – Куп победника купова 1974. године.

Нови дрес кошаркаша Црвене звезде за мечеве на домаћем терену дизајниран је у традиционалним црвено-белим пругама. 

Такозвани ретро дизајн је у знак сећања на први европски трофеј у историји клуба, али и југословенске кошарке – Куп победника купова 1974. године. Звезда је у финалу у Удинама савладала Збројевку из тадашње Чехословачке резултатом 86:75.

Кошаркаше Црвене звезде је са тренерског места до титуле водио Александар Николић уз помоћ Немање Ђурића, а екипа је играла у саставу: Зоран Славнић, Драган Капичић, Драгиша Вучинић, Љубодраг Симоновић, Горан Ракочевић, Љупче Жугић, Радивоје Живковић, Драгоје Јовашевић, Иван Сарјановић, Зоран Лазаревић, Горан Латифић и Веско Пајовић.

Детаљ, попут фонта и златно-жуте боје броја на дресовима у предњем делу је такође омаж "златној Звездиној генерацији" који симболизује европски успех који ове године прославља јубилеј од 50. година.

Најзанимљивија појединост у вези са новим дресом јесте број 11 који је 1974. године носио Љубодраг, а ове сезоне ће носити његов презимењак Марко Симоновић.

недеља, 10. децембар 2023.
-1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу