Читај ми!

Ристић и Маринковић: Велики успех, али остаје жал за златном медаљом

Српски кошаркашки Вања Маринковић и Душан Ристић изјавили да је њихов тим освајањем сребрне медаље направио велики успех на Светском првенству и додали да им је жао што "орлови" нису освојили златно одличје на Мундобаскету.

Србија је данас у финалу Мундобаскета поражена од селекције Немачке 83:77. Српски бек Вања Маринковић је рекао да он и саиграчи имају за чим да жале.

"Сребро се добија, а злато се осваја. Велики турнир за све нас, почев од Богдана Богдановића. Честитам свима, као и стручном штабу. Дали смо максимум, могли смо да будемо са својима овог лета, окупили смо се у јулу у Старој Пазови. На крају се све исплатило, могло је ово одличје да буде мало сјајније. играли смо финале против Немачке. Велики је ово успех, али имамо за чиме да жалимо. То је спорт", изјавио је Маринковић после меча.

Он је признао да кошаркаши Србије нису били на нивоу претходних утакмица.

"Као да смо мало пали на овом мечу. Више су гризли од нас, искрен да будем. Тако сам ја видео, можда грешим. Изашли су боље од нас у другом полувремену", додао је Маринковић.

Србија је играла већи део утакмице без Огњена Добрића, који се повредио на почетку меча.

"Шеги (Добрић) је важан играч за наш тим. Повредио се у другом минуту, хтео је да се врати. Покушао је, возио је бицикл у полувремену. Није могао", рекао је Маринковић, који није желео да превише коментарише суђење на утакмици са Немачком.

Српски центар Душан Ристић, такође, после меча је изјавио да екипа има због чега да буде срећна након освајања сребрне медаље.

"Сматрам да смо остварили велики успех. У овом моменту смо сви емотивно испражњени јер смо дали свој максимум. Очекивали смо сви да ћемо победити у овој утакмици и да ћемо освојити дуго чекано злато. Немачка је данас била бољи тим и заслужено су освојили првенство. Мислим да имамо због чега да будемо срећни", истакао је Ристић по завршетку меча.

Српски кошаркаш је, као и Маринковић, истакао да је екипи недостајао Огњен Добрић, који се повредио на почетку меча.

"Добрић је једна од најважнијих играча. Видели сте његове емоције на клупи, хтео је да игра. Не бих коментарисао суђење, можда смо ми могли да одиграмо мало снажније у неким моментима", закључио је Ристић.

После сребра из Шпаније 2014. године, ово је друга медаља за Србију на светским шампионатима од самосталности.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара