Читај ми!

Јовић и Петрушев: Одиграли смо одличну одбрану

После победе у четвртфиналу против Литваније Филип Петрушев и Никола Јовић истакли су да су сви играчи у тиму одиграли одличну одбрану и да су тиме показали колико могу.

Србија је изборила пласман у полуфинале Мундобаскета, пошто је у четвртфиналу победила Литванију 87:68.

Филип Петрушев је против Литванаца био други најефикаснији играч са постигнутих 17 поена, после Богдана Богдановића са 21 поеном. Петрушев се у потпуности се опоравио од повреде скочног зглоба коју је задобио на почетку турнира.

"Мало ме је пореметила та повреда на старту Светског првенства. Она ме је спречила да прикажем моју најбољу игру на данашњем мечу. Међутим, ту је био Никола Милутинов. Он је одлично бранио Јонаса Валанчијунаса, који је један од најбољих играча у НБА лиги, закључио је српски кошаркаш.

У мечу са Литванцима Филип Петрушев је постигао три тројке из исто толико покушаја.

„Погодио сам неколико тројки, то ми је дало самопоуздање и после сам наставио са шутевима", рекао је Петрушев новинарима после меча.

Он је на овој утакмици имао шут из игре седам од осам, а на терену је провео 18 минута.

"Играли смо физички јаку одбрану, прштало је све на терену од првог минута. Када смо видели како стартна петорка игра одбрану и остали који су улазили на терен играли су још јаче. Када играмо овакву одбрану, немамо шта да размишљамо о нападу", додао је Петрушев и навео да ће бити спреман за полуфинале Мундобаскета.

О доброј одбрани је после меча говорио и Никола Јовић.

„Сјајан је осећај и још боље јер смо сви заједно показали колико можемо да одиграмо и пре свега у одбрани су то сви видели. Много ми је драго због момака јер су заслужили ово. Бориша нам је први пут послао поруку, па му желимо да се опорави и волимо га као брата", казао је Јовић новинарима.

Додаје да екипа против Италије није показала свој максимум.

"Остали смо заједно. Видело се после те утакмице да то није наш максимум и то смо показали и колико смо заправо спремни. Имамо шансу да се поправимо, бићемо још бољи и спремићемо се добро", закључио је Јовић.

Србија ће у петак у полуфиналу Мундобаскета играти са победником меча у којем се састају Словенија и Канада.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије