Читај ми!

Кинези још једна припрема Србије, победа на отварању приде

Српски кошаркаши су у дуелу против Кине, првом на Светском првенству, приказали максималну енергију и фокус на обе стране терена. Уписана је убедљива победа и искористила се прилика да се опробају различите варијанте одбране и напада.

Као и приликом припремног дуела у Шенжену, Кинези су деловали као незгодан ривал само на старту меча.

Погађали су тројке и играли уску одбрану у страху од Милутинова. Српски центар је одмах закораком и закуцавањем наметнуо ауторитет над Џу Ћијем.

Искуство Стефана Јовића приказало се у најбољем светлу њеоговом одлуком да убрза игру, покрене контранападе. Његова почетка агресивност оличена у погођеној тројки, па затим атрактивном полагању уз фаул после пребацивања лопте из руке у руку иза леђа, покренуло је "точкове на локомотиви“. Осетио је да треба да се убрза игра и на тај начин да се хвата неспремни ривал. На Стефана су се надовезали и други саиграчи. Контранападима смо увели Кинезе у проблеме са личним грешкама, а другим ривалима смо показали да нам позициони напад није једини адут.

Из одличне одбране смо долазили до лаких поена.

Дисциплиновани Кинези су претеривали са својом дисциплином, константно форсирави шутеве за три из углова. Прво полувреме су завршили са чак 11 покушаја са тројке, а тек пет за два. Наша екипа је била максимално агресивна у дефанзиви, бекови и крила су се борили у преузимањима против Џу Ћија, Кајл Андерсон је потпуно неутралисан. Бледа партија натурализованог Американца са нула поена.

Светислав Пешић је искористио прилику да као на припремном мечу проба разне варијанте одбране, од пресинга преко целог терена, до ротација и преузимања.

После поена из транзиције се "продисало“ и мирније су се организовали напади. Сви играчи су се уписали у стрелце. Богдановић није био оптерећен у нападу, ваља њега штедети за "велике битке".

Закључак после меча је да радује однос играча Србије према противнику без потцењивања, а уједно се шаље порука другим ривалима и конкурентима за медаље и сучељавања у даљим фазама турнира да су "орлови“ дошли спремни.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара