Читај ми!

Дебакл младих српских кошаркашица у борби за бронзу на Европском првенству

Млада кошаркашка репрезентација Србије, играчице узраста до 20 година, убедљиво је изгубила у борби за бронзану медаљу на Европском првенству - Шпанија је тријумфовала 94:36.

Лошу игру из суботњег полуфинала против Летоније, младе кошаркашице Србије поновиле су и у борби за треће место на Европском шампионату, захваљујући чему је Шпанија остварила убедљив тријумф.

Већ од прве четвртине Шпанкиње су диктирале темпо утакмице, играле одличну одбрану и у контранападима долазиле до лаких поена.

Изабранице Дајане Бутулије нису још једном нису имале свој нападачки дан, па је Шпанија већ после прве деонице имала вођство 27:13.

Као да је лош почетак додатно деморалисао српске кошаркашице, које су у другој и трећој деоници убациле по 7 поена и дозволиле противницама да оду на гостово 50 поена предности.

Дебакл није избегнут ни у полседњој четвртини, па су младе српске кошаркашице у последња два меча на турниру у великој мери поквариле утисак са мечева током већег тока шампионата у Литванији.

Српски тим убацио је само девет шутева из игре уз катастрофалан проценат шута, а Дуња Зечевић била је најефикаснија са 9 постигнутих поена.

На другој страни Алкорон је убацила 21, а Контелова 13.

У борби за златну медаљу боре се вечерас Француска и Летонија.

понедељак, 03. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије