Читај ми!

"Око": Како без Јокића и плејмејкера на Мундобаскету

Изостанак Николе Јокића са списка за Мундобаскет, криза на позицији плејмејкера и стање у репрезентацији Србије биле су главне теме емисије "Око". О свему томе су говорили НБА скаут Марин Седлачек, новинар "Спортског журнала" Предраг Сарић и Зоран Петровић, директор Рајфајзен банке, спонзора националне селекције.

НБА скаут Марин Седлачек говорио је о отказу Николе Јокића и односу јавности према њему и другим играчима.

"Није питање само физичких, него и менталних напора. Ресетовање тражи време, не можете да га губите. Код нас влада став да је патриотизам приоритет у сваком тренутку, видели смо да је он у НБА био такав. Можемо да рачунамо на њега у неким ванредним репрезентативним акцијама. Увек гледамо у једном правцу, нисмо јединствени да заштитимо некога и да подржимо оне који су се појавили. Није репрезентација полигон за продају играча", истакао је Седлачек.

Директор Рајфајзен банке, спонзора националне селекције, Зоран Петровић, диви се односу новог капитена Богдана Богдановића према репрезентацији.

"Оно што издваја Богдана је вирус који је запатио од претходника. Он има ту врсту односа какав су имали неки људи из прошлости. Скидам му капу", прокоментарисао је Петровић.

Новинар Спортског журнала Предраг Сарић изнео је мишљење о новом тиму.

"Милутинов има велико искуство и кроз млађе селекције репрезентације, евролигашко такође. Давидовац, Аврамовић и још неки играчи могу да препознају ситуације кад је тесно а кад је лагодније, кад нема индивидуалних решења. Верујем да са оптимизмом треба да се чека ово такмичење. Треба да покушамо да на овом Светском првенству изборимо Олимпијске игре. Три европске екипе иду, без домаћина Француске", рекао је Сарић.

Седлачек је прокоментарисао да је велики проблем овог састава изостанак класичног плејмејкера.

"Ми смо имали те играче, који сад изостају, на прошлом Светском првенству, па нисмо остварили циљ. Не заборавимо да смо имали ситуације с повредама играча у Прагу. Позиција плеја јесте одговорна због креације игре у неком тренутку. Спољних играча сад има више, игра се убрзано, верујем да ће стручни штаб поставити систем за извлачење максимума играча у том тренутку. Ми смо из те улоге аутсајдера увек добро пролазили", наводи Седлачек и додаје:

"Ми 15 година вртимо исту причу, то је проблем система рада. Тражи се стрпљење и дисциплина, креативност. Он мора да има кредите за грешке. Не можемо да окривимо странце у клубовима, они попуњавају позиције на којима смо слаби", закључио је Седлачек.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије