Читај ми!

Вечерас се одржава НБА драфт - Вембањама први пик, Србију представља Тристан Вукчевић

У ноћи између четвртка и петка одржаће се НБА драфт (одабир младих кошаркаша који ће приступити лиги). Француски кошаркаш Виктор Вембањама засигурно ће бити први пик, док ће Србију представљати играч Партизана Тристан Вукчевић.

На драфту ће за разлику од претходних година бити бирано 58 уместо 60 кошаркаша јер су Чикаго булси и Филаделфија севентисиксерси одустали од 57. и 58. пика. Чини се да још од Леброна Џејмса који је изабран пре тачно 20 година није било сигурнијег првог пика до данас. 

Сан Антонио спарси су на драфт лутрији добили могућност бирања првог пика и извесно је да ће на тој позицији изабрати Француза Виктора Вембањаму.

Француз је за своју висину прилично брз и покретљив, скочан је и има добре латералне кретње, што су основне предиспозиције да буде добар дефанзивац за шта му тренутно фали неколико десетина килограма. 

Поседује Виктор и квалитетан шут са полудистанце и завидан за три поена док су му проценти слободних бацања такође високи. Вембањамин највећи проблем по доласку у најјачу лигу света може бити очигледан недостатак килограма, па ће у почетку и доста нижи кошаркаши лако бранити његову игру леђима.

У топ пет би још требало да се нађе Брендон Милер, крилни кошаркаш изразитих шутерских способности, који је за своју висину од два метра и девет центиметара више него добар дриблер и пасер, док има завидну један на један одбрану и способан је да чува и бековске и крилне позиције.

Стерлинг "Скут" Хендерсон је такође вероватан топ три пик с обзиром на таленат вођења лопте и прегледност игре коју има. Хендерсон је експлозиван и брз кошаркаш и стилом игре подсећа на Џона Вола са мало бољим шутем али и лошијом одбраном. Хендерсон је прескочио колеџ и директно отишао у развојну лигу и тим Игнајт који игра већином егзибиционе мечеве и не учествује у борби за трофеј.

Међу именима вредним помена су и Амен Томпсон, комбо бек који има одличне плејмејкерске и дефанзивне способности, Џарас Вокер, крилни центар који је један од најбољих тројкаша на овогодишњем драфту и Ентони Блек, 2.01 високи плејмејкер чији преглед игре пореде са прегледом Милоша Теодосића, а који игра изразито добру одбрану.

Кошаркаш Партизана Тристан Вукчевић који представља Србију имаће потенцијални пласман између тридесетог и четрдесетог места.

 

субота, 01. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије