Читај ми!

Јокић је МВП као ниједан други: Кошарка није главна ствар у мом животу, већ нешто у чему сам добар

Никола Јокић је освојио свој први шампионски прстен и успут је проглашен за најкориснијег играча финалне серије. Ипак, српски центар остаје скроман и тврди да кошарка за њега није главна ствар у животу, већ нешто у чему је добар.

Денвер је тријумфом над Мајамијем у финалној серији 4:1 дошао до прве титуле у историји клуба, а најзаслужнији за велики успех екипе из Колорада је српски центар Никола Јокић.

Некадашњи двоструки МВП НБА лиге, а ове године најкориснији играч плеј-офа Западне конференције и финалне серије, разговарао је за НБА Тудеј са Маликом Ендруз и још једном доказао колико је скроман.

"Осећај је добар. Увек је добро када дођете до циља, али све је у путовању. Губите, осећате се под притиском и стресом, сумњате у себе. Када остварите циљ, све је опуштено", рекао је Никола.

Поред свега оствареног, Јокић верује да може да буде још бољи.

"Мислим да могу да будем бољи, али морате да се жртвујете. Кошарка није главна ствар у мом животу, она је нешто у чему сам добар", рекао је Никола.

Тренер Мелоун је рекао после освајања титуле, да очекује још трофеја за Денвер.

"Он је врло такмичарски настројен. Шта год да играте са њим, воли да се такмичи. Увек жели више и то је разлог зашто смо победили", сматра српски центар.

Новинарка НБА нагласила је да је радила неколико интервјуа са најкориснијим играчима финала, али нико од њих на разговор није дошао без МВП трофеја, као што је то учинио Никола.

"Стварно не знам где је. Оставио сам га код Спаркија [клупски економ, прим. аут.] у соби, али више није тамо. Надам се да ће се појавити у мојој кући", са осмехом је рекао Јокић.

Права је реткост у НБА лиги да неко скоро деценију игра са истим партнером у тандему и за истог тренера, а нарочито да освоји титулу.

"Заиста им верујем. То је најважнија ствар и зато побеђујемо. Џамал је био повређен и мислио је да ће га клуб трејдовати. Играо је лоше, медији су говорили лоше о њему. Али, доказао је свима... Не свима, себи је доказао да може да предводи шампионски тим", нахвалио је Никола свог саиграча Марија.

Америчким новинарима запало је за око однос који Јокићева браћа имају са тренером Мелоуном, а Никола је упитан за прославу у Србији.

"Видећемо, не знам. Не желим ништа велико, желим да се опустим, одем кући и будем у близини пријатеља и породице. И само да уживам у тренутку", рекао је Јокић.

четвртак, 16. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара