Читај ми!

КК Партизан: Одлуком АБА лиге финална серија плеј-офа почиње 13. јуна

Кошаркашки клуб Партизан прихватио је промену термина прве утакмице финалне серије која ће на програму бити у уторак 13. јуна од 20 часова, стоји у саопштењу "црно-белих" на званичном сајту клуба. Раније купљене улазнице за термин 12. јуна важиће и за нови термин удигравања пргвог финалног меча.

"Након одлуке коју је на основу својих овлашћења утемељених у интерним актима АБА лиге донео њен спортски директор Милија Војиновић, финална серија регионалног шампионата ће уместо 12. јуна, почети дан касније. То значи да ће Партизан напад на титулу шампиона АдмиралБет АБА лиге почети 13. јуна од 20.00 часова у Штарк арени", стоји у саопштењу КК Партизан.

У саопштењу наводе да ће улазнице за први финални дуел против Црвене звезде са датумом 12. јуна важити за нови датум.

"Као што је од јуче познато, Партизан је изричито био против померања раније одређених термина за почетак финалне серије. Иако клуб не сматра да ће одлагањем од 24 сата ико ишта епохално добити или изгубити, била је ствар спортског духа и принципијелности да се буде против оваквог сценарија", саопштили су "црно-бели".

Руководство КК Партизан наводи и да се обратило АБА лиги због потенцијалног померања термина за пету утакмицу.

"Након одређивања термина евентуалне четврте и пете утакмице, Партизан се обраћа АБА лиги да датум одигравања евентуалне „мајсторице“ помери са 23. на 22. јун. Клуб је данас добио службени допис Штарк арене да је она 23. јуна заузета због раније заказаног концерта, а у случају да баш пета утакмица одлучује о шампиону регионалног такмичења, био би огроман губитак и за клуб и за само такмичења да то не буде спектакл пред 20.000 људи у црно-белој Арени", стоји у саопштењу "црно-белих".

Руководство АБА лиге је већ одговорило на овај захтев Партизана и померило термин евентуалне „мајсторице“ за 22. јун уважавајући разлоге и захтеве Партизана.

КК Партизан је још једном апеловао на своје навијаче да навијају фер и спортски.

"Историја, као учитељица живота нам каже да у не тако далекој прошлости није било проблема да један клуб има паузу од 40 дана пре финалне серије, јер други клуб по први и једини пут игра плеј-оф Евролиге. И не само то, већ и да након елиминације добије десет дана да се посвети одмору и припреми финала АБА лиге. Партизан никада такве уступке није тражио нити сматра да их ико заслужује. После стављања тачке на беспотребну драму око термина одигравања утакмица, Партизан Мозарт Бет позива навијаче да у прве две утакмице испуне Штарк арену и као што је већ речено, спортски и пуног срца са трибина емитују искључиво љубав према црно-белима", наводи се у саопштењу КК Партизан.

понедељак, 02. октобар 2023.
12° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"