Читај ми!

Србија је земља баскета, недостаје само олимпијско злато

Кошарка је у Србији један од најтрофејнијих спортова. Или више није? Увек се на теренима широм земље играо баскет. Три на три. Тако су стасавали касније велики светски кошаркаши. А сада и баскеташи, јер имају на кога да се угледају.

Репрезентација Србије је освојила шесто светско злато победом над Американцима у драматичном финалу првенства одржаног у Бечу.

"Стварно велики успех смо направили. Ово је једно од најјачих светских првенстава до сада. Осам светских првенстава, шест злата и једно сребро. Што је најгоре, изгубили смо од Катара финале 2014, али стварно велики успех и одиграли смо екстра турнир", сматра Дејан Мајсторовић.

Бити светски или европски првак је велика ствар, али су ови момци на то навикли. Иако су из Токија донели медаљу, она није била најсјајнија, па се о Паризу и новом олимпијском турниру, који је управо победом у Бечу већ обезбеђен, увелико размишља.

"Ја мислим да нико од њих није потпуно испуњен и ми чекамо ту следећу годину и то што нам фали", тврди тренер Данило Лукић.

Олимпијске ловорике се сањају, али до њих доћи... То неће бити лако. Из године у годину је конкуренција све јача, а за то постоји и разлог.

"Сигурно да је баскет у великој експанзији као спорт. Почели су сви да улажу и да се баве баскетом. Тако да је нормално да је сваки турнир све јачи и јачи, и да ће свако наредно првенство бити све јаче и јаче", рекао је најбољи баскеташ света Страхиња Стојачић.

Чак и да не ураде више ништа, што је мало вероватно, ови момци су већ донели много српском спорту.

А да ли ће бити некога да их наследи. Нема никакве сумње. Пробајте да нађете слободан терен да одиграте један баскет. Озбиљно ћете се намучити.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво