Читај ми!

Денвер гостује код Мајамија у трећем мечу НБА финала

Кошаркаши Денвер нагетса гостују код екипе Мајами хита у трећем мечу великог финала НБА лиге. После прва два дуела у Колораду резултат је 1:1 у серији. Утакмица се игра од 2.30 после поноћи, а њен ток можете пратити на нашем порталу.

У току је финална серија НБА лиге између Денвер нагетса и Мајами хита. Након прва два меча у главном граду Колорада, резултат је изједначен.

Предвођени Николом Јокићем, Денвер нагетси су стигли до првог великог финала у историји клуба који се из такозване ривалске АБА лиге 1976. године придружио НБА лиги.

Мајамију је ово друго финале у последње четири године, јер су 2020. године у борби за шампионски прстен поражени од Лос Анђелес лејкерса 4:2 у серији.

Нагетси су надиграли Мајами у првом дуелу 104:93 захваљујући бољој организацији игре и ефикаснијим шутевима са дистанце. 

У другом мечу кошаркаши Мајамија успели су да "затегну" одбрану, а знатно поправе и шут за три поена, што им је донело победу резултатом 111:108.

Мајами је победом обезбедио брејк, па ће са доста више оптимизма дочекати Денвер у мечу који се игра у ноћи између седмог и осмог јуна.

Две потпуно различите утакмице на почетку серије

Денвер је у првој доста боље реализовао нападе, игра у одбрани је функционисала а Мајами није успевао да дође до поена шутем за три.

Нагетси суодређеном врстом хибрида фластер одбране и зоне успевали да изненаде ривала који је са линије за три поена шутирао скромних 33 одсто, а на линију пенала отишли су свега два пута.

Денвер је покушао да игра на ивици фаула и то му се исплатило. Са друге стране, у нападу, изабраници Мајка Мелоуна имали су проблем са шутем за три поена али су то надокнадили великим бројем поена након зицер ситуација али и високим процентима погођених слободних бацања.

У другој утакмици Нагетси и Хит пружили су доста другачију игру од оне у првом мечу.

Нагетси су имали више изгубљених лопти, мање блокада, мање асистенција, али вреди напоменути да је и Мајами са 33 одсто погођених шутева у првом периоду игре успео да се подигне на скоро 49. 

Мајами је играо агресивну одбрану над кошаркашима без лопте дозволивши Јокићу да гледа ка кошу али и лимитиравши га на свега четири асистенције, што је чак шест испод његовог просека.

Екипе су играле "семафорски ролеркостер" смењивајући се у вођству током читавог меча. Ипак, Нагетси су Хиту у последњој четвртини дозволили 36 поена (најефикаснија четвртина Мајамија на мечу), а Џамал Мари промашио је тројку за изједначење секунд пре краја меча.

Нагетси у трећој утакмици морају да одиграју доста дисциплинованије у одбрани, највише да би зауставили шут Мајамија за три поена, пре свега Макса Штруса, Гејба Винсента и Кејлеба Мартина.

Да би могли да се надају победи кошаркаши Денвера морају да одиграју доста ефикасније у нападу. За разлику од првог меча, у другом Никола Јокић скоро да није имао помоћ јер су се промашаји његових саиграча низали један за другим.

Трећа утакмица финалне серије игра се у Мајамију од 2.30 после поноћи, а њен ток можете пратити на нашем порталу.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво