Читај ми!

Баскеташи Србије надиграли и Бразилце, директан пласман у четврфинале

Баскеташи Србије остварили су и четврти победу на Светском првенству у Бечу. Побеђен је и Бразил резултатом 21:17 и тако је наша екипа изборила директан пласман у четвртфинале.

Сјајном игром баскеташи Србије стигли су до четврте победе из четири меча у Групи А. Након што је лагано савладана Немачка (21:14), у директном дуелу за прво место у групи надигран је Бразил.

Бразилци су отворили меч двојком, наши нису успели да узврате, па је ривал повео са 3:0. Бранковић отвара серију наших двојком. Потом је Бранковић погодио једно од два бацања за изједначење.

Двојком Мајсторовића Србија је повела. Након промашаја Бразилаца, Васић закуцава и наши одлазе на плус три.

Србија је предност увећала двојком Стојачића за 9:4. Наши баскеташи потом успевају да одрже предност и у наредном минуту – 10:5. Потом Стојачић новом двојком доноси нашима плус шест - 13:7. Бразилци мини серијом од три поена прилазе на минус три.

Уследио је одговор наших који са три везана поена одлазе на 16:10, пет минута пре краја.

Наши су први изашли из бонуса, ривал то користи и поново прилази на минус три 16:13. Потом је и Бразил изашао из бонуса.

Бранковић и Васић погађају и наши су поново имали плус пет. Три и по минута пре краја Бранковић користи једно од два слободна бацања – 19:14.

Три минута пре краја Србија долази на 20:15. Бразилци затим погађају двојку.  Тачку на дуел ставио је Стојачић након сјајног продора – 21:17.

Србија је обезбедила директан пласман у четвртфинале док ће Бразил играти у осмини финала.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се